Magyar foci

A ZTE fejjel erősebb volt, mint a Gyirmót

Három fejesgól született az OTP Bank Liga 10. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A labdarúgó NB I 10. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén két merőben ellentétes félidőt láthattak a nézők Zalaegerszegen. Az első etap harmadik percében Skribek első beadását Koszta bólintotta a gyirmóti kapuba (1-0), majd a 35.-ben a második beívelését Szerafimov fejelte a vendégek hálójába (2-0). Skribek nem sokkal később Kosztát újra mesteri labdával szolgálta ki, azonban a Zete kilencese lábbal már kihagyta az ordító helyzetet.

Miközben a gyirmótnak momentuma sem volt 45 perc alatt, és a hazaiak simán, még több gót lőve, fejelve eldönthették volna a meccset, Szegi a 45. percben egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást követően visszahozta a meccsbe a Gyirmótot, a rosszul kimozduló Demjén kapujába bólintott (2-1).

Fordulás után a ZTE teljesen átadta a területet, azonban a hazai szurkolók által remélt kontrák elmaradtak. Nyomott a Gyirmót, több helyzetecskét is kialakított, de hazai védelemről stabilan jöttek kifelé a labdák, sőt a ráaádásban az első igazán szépen végigvitt ellentámadást után Spoljaric tehette volna fel az i-re a pontot, ám kihagyta a kihagyhatatlant, jobbal a kapu fölé bombázott. Így maradt a végeredmény.

A nem olyan rég még kieső helyen szerénykedő, ezért Waltner Róbert edző cseréjét fontolgató ZTE zsinórban a harmadik győzelmét gyűjtötte be. Ezzel már 14 pontos, míg a Csertői-csapat, amelyből ezúttal hiányzott az igazi áttütőerő, 9 ponton, és a 11. helyen ragadt, bármilyen eredményeket hozzon is a forduló további öt meccse.

Olvasói sztorik