Magyar foci

Az Újpest tíz emberrel verte az impotens MOL Fehérvárt

Az Újpest kilenc forduló után mindössze négy ponttal, tök utolsó helyről várta az NB I 10. fordulójának kezdetét. Ráadásul nem túl jó előjellel, lévén azt a MOL Fehérvárt fogadta, amelyiket a 2010 óta lejátszott 29 bejnoki közül csak négyszer tudott legyőzni.

A meccs rosszul kezdődött a lilák számára, mivel Pauljevicset a 13. percben kiállította Andó-Szabó Sándor, jogosan, miután szemből letalpalta Negót. Idén ez a negyedik olyan mérkőzés, amelyet az Újpest emberhátrányban fejez be.

Kapcsolódó
Paks-Kisvárda: volt itt minden, mint a vursliban
38 szabálytalanság, VAR után befújt büntető, VAR után elvett gól, és négy szabályos találat szinesítette a paksi bajnokit.

Michael Oenning átszervezte csapatát. Pauljevics helyére belső védőből a jobbvédő pozícióba vezényelte ki Csongvait, lecserélte Konét és a helyére a már kétszer kiállított Diabyt hozta be. Ezt követően a hazaiak a kapujuk elé két négyes vonalat húzva gátolták a Fehérvár támadásvezetéseit, míg Beridze egymagában várta a kontra lehetőségét.

Az eslő félidőben sikerrel oldották meg mindezt a hazaiak, lévén a Vidi teljesen ötlettelenül passzolgatta körbe a kaput, egydül Funsho lövésénél kellett bravúrral hárítania Banainak.

Kapcsolódó
A ZTE fejjel erősebb volt, mint a Gyirmót
Három fejesgól született az OTP Bank Liga 10. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Szabics Imre edző Kovács István-Petrjak cserével próbált színt vinni a Vidi játékába, kevés sikerrel. Ráadásul Csongvai az 50. percbben egy remek Katona indítás után kiugrott és megszerezte a vezetést a tíz emberrel játszó hazaiaknak. Innen kezdve még inkább azt játszhatta az Újpest, amit szeretett volna, a Fehérvár passzolgatott. A reményvesztett, elképzelés nélküli játékot mi sem jellemzi jobban, minthogy döbbenetes módon hiába játszottak emberelőnyben, 95 perc után is mindössze hat kapuralövés szerepelt – az Újpest is összehozott ötöt – a statisztikájukban, amelyből még az az egy, 45. percben megeresztett Funsho kísérlet találta el a kaput.

Az Újpest így óriási meglepetésre megszerezte első győzelmét, míg a Fehérvár a Fradi elleni 3-1-es vereség után megkapta a szezon második zakótját is.

A pénteki játéknap másik két mérkőzésén a ZTE előbb 2-1-re verta a Gyirmótót hazai pályán, míg Paksról a Kisvárda egy 2-2-es döntetlennel elhozott egy pontot.

Olvasói sztorik