Magyar foci

Mikor igazolhat Szoboszlai Dominik a Premier League-be?

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images

A PSG-nél eltöltött sikeres időszak után Thomas Tuchel menedzser és Lőw Zsolt másodedző idén januárban a Chelsea-hez szerződtek, és az új stábot hamar megkedvelték a szurkolók, de – amint arról a magyar szakember a DIGI Sport híradójának nyilatkozott – nemcsak a top 4-es helyezés és a BL-győzelem miatt.

Kapcsolódó
Őrülten gazdag szaúdi befektető vette meg a PL-csapatot
Ehhez képest Manszúr sejk is kispályás.

„Ha az ember egy olyan hatalmas legenda után veszi át egy klub vezetését és irányítását, mint Frank Lampard, akkor nyilvánvalóan nehéz dolga van. Hiszen a szurkolók szimpátiáját Lampard nemcsak az edzői, hanem a teljes játékoskarrierjével nyerte el, és egészen elképesztő múltja van a Chelsea-nél. Nekünk sikerült megmutatni a saját személyiségjegyeinket, sikerült megmutatni, hogy milyen emberek vagyunk, és nem utolsósorban sikerült megmutatni, hogy milyen edzők vagyunk. Sikerült szakmailag olyan előrelépéseket tenni, ami a szurkolókat is boldoggá tette” – nyilatkozta a Sport 24-nek Lőw Zsolt.

A magyar szakember jó ideje másodedzőként dolgozik, és – a vezetőedzői ajánlatok ellenére – azt is el tudná képzelni, hogy örökké ez legyen a munkája.

Nagyon-nagyon törekszem arra, hogy meglegyen az egyensúly a munka és a család között.

Háromgyerekes apuka vagyok, három kislányom van, a legkisebb még alig másfél éves. Nagyon-nagyon fontos a család a számomra, egyrészt a legfontosabb feltöltődés, ők az én akkutöltőm, amikor hazamegyek, mindig azonnal rájuk csatlakozom, próbálom magam feltölteni, és a lehető legtöbb időt velük tölteni.”

A magyar szakembert arról is megkérdeztük, lát-e esélyt arra, hogy Gera Zoltán és Király Gábor után ismét legyen magyar játékos a Premier League-ben, amit ő a világ legerősebb bajnokságának tart.

„Én lennék a legboldogabb, hogy ha lenne rajtam kívül még több magyar a Premier League-ben, bármilyen pozícióban, akár szakvezetőként, akár játékosként.

De azért azt gondolom, hogy nem az a realitás, hogy itt szaladgáljanak a játékosaink, jelen pillanatban picit távol vagyunk még ettől

– mondta.

„Én azt tartanám egy jó gondolatnak, hogy ha szépen lépésről lépésre próbálnánk felépíteni az új, fiatal magyar generációt, és ennek azért már vannak jelei. A Bundesligában most már évek óta ott van egy Gulácsi Péterünk, egy Willi Orbánunk, és Szoboszlai Dominik is csatlakozott hozzájuk, mint a magyar futball egyik legnagyobb tehetsége, úgyhogy jó, erős bajnokságban játszanak. Nyilvánvalóan, ha ebben a bajnokságban kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani, akkor megnyílik az út és a lehetőség számukra, hogy a Premier League-be kerüljenek.”

Lőw az angol-magyar vb-selejtezőt a televízióban fogja nyomon követni, Mason Mountot pedig Chelsea-edzőként és magyar szurkolóként figyelheti majd.

„Bízom benne, hogy segíti a formába lendülését, jó mérkőzést fog játszani, de nem lennék szomorú, hogy ha nem most, a magyarok ellen játszaná élete mérkőzését, és rúgná élete gólját. De ez futball, sportemberekről beszélünk, ő most a válogatottnál van, és az a dolga, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Nekem pedig magyar emberként az a dolgom, hogy a tévé előtt üljek, és a magyar válogatottnak szorítsak.”

Az Anglia-Magyarország mérkőzést október 12-én, kedden rendezik a Wembleyben, a Chelsea pedig négy nappal később, jövő szombaton a Brentfordhoz látogat a Premier League-ben.

Olvasói sztorik