Magyar foci

Az albánok ráfázhatnak, ha azt hiszik, előny, hogy nem lesznek magyar nézők

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Kulcsfontosságú mérkőzéshez érkezett a magyar labdarúgó-válogatott, amely október 9-én Albániát fogadja vb-selejtezőn a Puskás Arénában.

Négy körrel a selejtezők vége előtt a magyar csapat 10 pontjával a 4. helyen áll az I csoportban, míg az albánok 12 pontjukkal a 2. helyet foglalják el Anglia mögött.

Az albánok elleni meccset az Anglia elleni találkozón történt incidensnek miatt nézők nélkül kell lejátszania a magyar válogatottnak, és bár albán szempontból elsőre előnyösnek tűnhet az a tény, hogy üres lesz a Puskás Aréna,

a magyar csapat az elmúlt években általában jól teljesített a zárt kapus összecsapásokon.

2013-ban még a Puskás Ferenc Stadionban játszott a magyar válogatott szurkolók nélkül vb-selejtezőt a románokkal, az a meccs úgy végződött 2-2-re, hogy a döntetlen miatt inkább mi bosszankodtunk, mivel a románok a 92. percben egyenlítettek Alexandru Chipciu révén.

Aztán a 2015-ös magyar-román Eb-selejtezőmeccsen kiabált rigmusok miatt zárt kapus büntetéssel sújtották a magyar szövetséget, amely fellebbezett, és végül a Nemzetek Ligájában kellett letölteni a büntetést. A görögök elleni hazai meccsen 2-1-re nyertünk, és bár Sallai Roland és Kleinheisler László gólját is csak a tévében láthatták a szurkolók, ez nem rontott a gólok élvezeti értékén, mindkettő látványos lövés után született.

2019 szeptemberében a szlovákok elleni meccsen hangzottak el olyan gyűlölködő bekiabálások, ami miatt lesújtott ránk az európai szövetség, emiatt az azeriek elleni találkozón elvileg nem lehettek volna nézők, de az MLSZ kijárta, hogy gyerekek mégis bemehessenek a meccsre.

Így aztán Korhut Mihály gólja után nagy volt az öröm a focirajongó gyerekek között, a végén pedig nagy volt a riadalom, amikor az azeriek betaláltak, de kezezés miatt a bíró végül tévesen elvette a vendégek gólját, így maradt az 1-0.

Kapcsolódó
A bíró mentett meg minket az azeriek ellen
Marco Rossi kapitány három helyen változtatott a kezdőcsapaton.

A magyar csapat a koronavírus-járvány miatt is többször játszott üres stadionban, és a Nemzetek Ligájában nagyon jól kezelte a helyzetet, az oroszoktól ugyan kikapott (2-3), de a szerbek ellen összejött egy 1-1-es döntetlen, a törököket pedig sikerült 2-0-ra legyőzni.

És akkor még ott van az Izland elleni Eb-pótselejtező, ahol a tévék előtt ment a tombolás Szoboszlai Dominik győztes góljánál, pedig el tudjuk képzelni, milyen hangrobbanás lett volna, ha 60 ezer néző a helyszínen éli át az Eb-részvételt jelentő pillanatot.

A fentiekből következik, hogy az albánok helyzete nem lett könnyebb attól, hogy nem lesznek magyar drukkerek a stadionban. Ráadásul nekünk ez az utolsó esélyünk, hogy versenyben maradjunk a második helyért, és van miért visszavágni, hiszen Myrto Uzuni és társai szeptember elején kibabráltak velünk.

A kiemelt képen Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitány látható.

Olvasói sztorik