Magyar foci

Bognár György: Nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázza a mondanivalómat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Továbbra sem szeretné, ha elhallgattatnák, ezért a hétvégi kirohanása után újabb – ezúttal a Nemzeti Sportban megjelentetett – levéllel jelentkezett Bognár György, a Paksi FC edzője.

Kapcsolódó
Gyorsan megtalálta Pintér Attila utódját a Mezőkövesd
A vezetés 1+1 éves megállapodást kötött Supka Attilával.

A Tolna megyei futballcsapat a hétvégén 3-1-re kikapott a Ferencvárostól, de a korábbi 50-szeres válogatott középpályás a mérkőzés után nagyon kiborult, Bognár Tamásnál bírói hibákat vélt felfedezni és nem értette a VAR következetlen használatát.

„Nem alszom nyugodtan, mert nagyon fáj, hogy nem vagyunk egyenlően elbírálva. A Ferencváros mindig élvez némi előnyt, még így is, hogy vissza lehet nézni az eseteket” – nyilatkozta.

Az esetet követően megszólalt Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója, aki a Fradi podcast legutóbbi adásában azt mondta: „Fel vagyok háborodva ilyen mondatok hallatán! A Ferencváros megérdemelné azt a tiszteletet minden csapat, versenytárs részéről, amit mi is mindig megadunk nekik.”

Kapcsolódó
Hajnal a Bognár-féle kirohanásról: Nagyon olcsó húzás, ha egy meccs után a bíróra fogjuk a vereséget
A Fradi sportigazgatója fel van háborodva, és elvárná a tiszteletet, amit ők is megadnak a többi klubnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága vizsgálatot rendelt el, Bognár azonban a sportnapilapnak írt, „Elég a kiszolgáltatottságból” című levelében azt mondta, ragaszkodom a saját véleményéhez.

Nem hagyom, hogy az MLSZ cenzúrázza a mondanivalómat. Nem vagyok hajlandó előre megírt sablonokat bemondani. Úgy tudom, 2021-ben Magyarországon a szabad véleménynyilvánítás megengedett

– írta.

Szerinte a játékvezető ugyanolyan közszereplő, mint ő, így a teljesítménye, szakmai hozzáértése nyilvánosan kritizálható.

„Nem mondtam, hogy hülye Bognár, nem csalóztam le, még csak nem is gondoltam rá, egyszerűen hibázott, és ezzel befolyásolta a végeredményt. Pont” – tette hozzá.

Olvasói sztorik