Magyar foci

Marco Rossi: Milik és Piatek nem kapott meghívót, mi szeretettel várjuk őket

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Kritikát fogalmazott meg Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki azt mondta, a szeptember 8-i, Andorra elleni világbajnoki selejtező óta nem látott olyan kimagasló teljesítmény, ami miatt komolyabb változtatást kellett volna végrehajtania a keretben.

Kapcsolódó
Ledermedt a Fradi játékosa, mikor megtudta, hogy Rossi őt is beválogatta
Vécsei Bálint 2014 után kapott újra meghívót a magyar válogatottba.

Két játékos, Nagy Zsolt és Vécsei Bálint mégis meghívást kapott.

„Nagy Zsolt egy remek megoldás a védelem baloldalának megerősítésére. Úgy érzem, most jött el a pillanat, hogy újabb meghívót kapjon. Rengeteget tisztázott az idei szezonban, sokkal kevesebb hibát vét. Megvan az ereje, a sebessége és az agresszivitása is. Remélem, bizonyítja, hogy ez volt a legmegfelelőbb pillanat a visszahívására” – idézte a csakfoci.hu Rossi M4-nek adott nyilatkozatát.

Vécsei Bálintot már régről ismerem. Sokat játszott külföldön, majd visszatért Magyarországra a Ferencvárosba. Az elmúlt időszakban úgy láttuk, remekül teljesített. Volt egy kisebb sérülése is, de most rendben van, így ő is megérdemelte a meghívót

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Rossi: Nincs Szalai Ádámhoz fogható futballista a magyar csapatban
Hárman is játszhatnak a csapatkapitány helyén, de senki sem rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint a Mainz csatára. Honosítás is szóba került.

A kapitány szerint Szalai Ádám kiesése nagy veszteség, hiszen a befejező csatár pozícióban nem állunk jól nemzetközi szinten. Ráadásul nemcsak egy, hanem több ilyen játékosra is szüksége lenne a válogatottnak.

„Az egyszerűség kedvéért nézzük meg a lengyeleket. A legutóbbi kerethirdetésnél nem kapott meghívót Milik és Piatek. erre azt tudom mondani, nagy szeretettel várjuk őket. Nekünk sajnos jelen pillanatban nincsenek ilyen opcióink” – tette hozzá nevetve.

A válogatott kerete az októberi vb-selejtezőkre

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Tamás Márk (Slask Wroclaw)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Csatárok: Hahn János (FC DAC), Holender Filip (FK Partizán Belgrád), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik