Magyar foci

Marco Rossi ezzel a kerettel állítaná meg a zuhanást

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A három, szeptemberi világbajnoki selejtezőn mindössze három pontot szerzett a magyar labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán kikapott az angoloktól, idegenben az albánoktól, és csupán egy Andorra elleni szerény 2-1-et tudott felmutatni.

Októberben újabb két meccsre kerül sor, hétfőn Marco Rossi megnevezte keretét az október 9-i, Albánia elleni hazai, illetve az október 12-i, angliai összecsapásra.

Az már a szeptemberi összetartás óta ismert volt, hogy Varga Kevin bokasérülés miatt hosszú hetekig nem léphet pályára, Szalai Ádám bő egy hete szenvedett térdsérülést, amelyet követően múlt héten megműtötték, míg Lovrencsics Gergő bokasérülése után csak az elmúlt hétvégén szerepelhetett először klubcsapatában. Ez azt jelenti, hogy három alapemberre nem számíthat a válogatott szakmai stábja.

Visszatér ugyanakkor a keretbe a szeptemberben koronavírus-fertőzés miatt hiányzó Nego Loic, valamint Holender Filip. A válogatottban 2019-ben már szereplő Nagy Zsolt ismét meghívót kapott Marco Rossitól. A ferencvárosi Vécsei Bálint legutóbb 2014-ben, még Pintér Attila irányítása idején lépett pályára Albánia és Kazahsztán ellen.

„Két nagyon fontos meccs áll előttünk, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnénk javítani az Albániától elszenvedett vereség után, Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek az Eb-ezüstérmes ellen még idegenben is.

Ehhez azonban arra van szükség, hogy minden játékos egytől egyig az utolsó leheletéig küzdjön a pályán, és mindent kiadjon magából, tudása legjavát nyújtva!

– fogalmazott Marco Rossi az Mlsz.hu-nak.

– A huszonhat kerettag közül heten is kaptak már sárga lapot a mostani selejtezősorozatban, vagyis ha Lang, Szalai Attila, Botka, Bolla, Gazdag, Sallai vagy Tamás Márk sárga lapot kap az Albánia elleni mérkőzésen, akkor rá sem számíthatok Anglia ellen, így az első mérkőzésen nem csak jól kell teljesítenünk és nyernünk kell, de figyelmesnek is kell lennünk” – tette hozzá.

Elmondta, hogy Vécsei Bálintot már régóta figyelik, és úgy érezték, eljött az ideje, hogy megmutassa, mire képes a nemzeti csapatban.

A válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Tamás Márk (Slask Wroclaw)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Csatárok: Hahn János (FC DAC), Holender Filip (FK Partizán Belgrád), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik