Magyar foci

Ledermedt a Fradi játékosa, mikor megtudta, hogy Rossi őt is beválogatta

MTI/EPA/Friedemann Vogel
MTI/EPA/Friedemann Vogel

Vécsei Bálint az egyik nagy visszatérője a magyar válogatottnak. A Ferencváros 28 éves középpályás is bekerült Marco Rossi keretébe, amely két októberi vb-selejtezőre készül Albánia, majd Anglia ellen.

Vécsei eddig kétszer szerepelt a nemzeti csapatban, mindkétszer 2014-ben, Pintér Attila az albánok és a kazahok elleni felkészülési meccseken vetette be.

Kapcsolódó
Rossi: Nincs Szalai Ádámhoz fogható futballista a magyar csapatban
Hárman is játszhatnak a csapatkapitány helyén, de senki sem rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint a Mainz csatára. Honosítás is szóba került.

„Annyit tudtam, hogy a válogatottnál figyelemmel kísérik a teljesítményemet, de akkor is nagyon örültem, amikor hétfő reggel felhívott a válogatott csapatmenedzsere, hogy meghívást kaptam az októberi vb-selejtezőkre. Elég régóta vágytam már rá, hogy ismét válogatott lehessek, de az elején picit ledermedtem, amikor kiderült, hogy tényleg sikerült” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Vécsei Bálint.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak nem volt könnyű a számára, kevés szerephez jutott, de aztán leült beszélgetni Peter Stögerrel és egyértelművé vált számára, hogy a Ferencváros vezetőedzője számít rá. Ennek a bizalomnak tudja be, hogy eddig jól sikerült számára a szezon.

Vécsei a szezonban négy bajnokin, valamint négy BL-selejtezős mérkőzésen lépett pályára, valamint kezdett a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik