Magyar foci

Rossi: Nincs Szalai Ádámhoz fogható futballista a magyar csapatban

Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi kijelölte keretét az októberi világbajnoki selejtezős mérkőzésekre. Négy játékost is újra beválogatott az olasz kapitány, akinek komoly hiányzókkal is számolnia kell, a többi közt a csapatkapitány, Szalai Ádám sem bevethető, aki a múlt héten térdműtéten esett át. A csatárral kapcsolatban Rossi elmondta, a pályán és azon kívül is nehéz lesz őt pótolni.

Szalai klasszikus középcsatár, ezen a poszton nincs hozzá fogható futballista a magyar keretben.

Van három olyan labdarúgó, aki játszhat a helyén, de egyik sem rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint ő, így mindenképpen lesz taktikai változtatás. Elképzelésem van a pótlására, de majd az edzéseken meglátom, hogy a három jelölt milyen formában van és milyen taktikai változtatás valósítható meg” – magyarázta a szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatóján.

Szóba került, hogy esetleg további játékosokat honosítanánk a válogatottba: Callum Stylesról,az angol másodosztályú Barnsley középpályásáról és Laci Zsigáról, az AEK Athén 19 éves védőjéről van szó, valamint Dárdai Márton bevetése is felmerült. „Dárdai Mártontól mi várunk választ, Callum Styles és Laci Zsiga estében keressük a jogi megoldást, előbbi esetében ez egyszerűbbnek tűnik, utóbbi esetében bonyolultabb” – idézi Rossit a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó
Az angol másodosztályból honosíthat játékost az MLSZ, ha akar
Éppen olyan poszton is tud játszani, amelyiknél elkél a segítség.

A szövetségi kapitány a saját jövőjéről is szót ejtett:

„Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékesek nem akarják. Az illetékesek alatt a szurkolókat és a szövetséget is értem. Ha bekövetkezik az, ami a jelen állás szerint valószínűleg be fog, hogy nem jutunk ki a világbajnokságra, akkor meg kell vizsgálni ennek az okait, és én kész vagyok levonni a következtetéseket.

Én nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozíciómhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást

– felelte Marco Rossi.

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok jövő szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

A magyar keret

kapusok:
Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

középpályások:
Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

támadók:
Hahn János (DAC), Holender Filip (Partizan Beograd), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Olvasói sztorik