Nemzetközi foci

Az angol másodosztályból honosíthat játékost az MLSZ, ha akar

Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Az angol másodosztályban szereplő Barnsley középpályása, Callum Styles úgy nyilatkozott, hogy szívesen lenneakár  magyar válogatott is.

A 21 éves futballista ugyan angol állampolgár, de a nagyszüleinek köszönhetően a magyar és az ukrán válogatottba is kaphat meghívót a  FIFA szabályzatának értelmében. Erről kérdezte őt a Barnsley Chronicles.

A nemzetközi futballban szerepelni egy álom számomra, amely valóra válhatna egy válogatott meghívóval. Azon dolgozom, hogy ez megtörténjen. Nem számít, melyik ország az, csak nemzetközi szintű játékos szeretnék lenni. Első körben egy U21-es meghívóban reménykedem, de most a Barsnely aktuális mérkőzéseire összpontosítok

idézi a lap Stylest.

Callum Styles a Burnley utánpótlásában kezdte a pályafutását, de 16 évesen lemondtak róla a klubnál, így a közeli Burynél játszott 2018-ig, amíg a mostani csapata szerződést nem ajánlott neki. Az idei bajnokságban 39 bajnokin jutott szóhoz, 4 gólja és 3 gólpassza van. Elsősorban középső középpályás, de a Barnsley-ban idén főleg a védelem bal oldalán játszott szárnyvédőként, amely történetesen hiányposzt a magyar válogatottnál. Ilyen szempontból nem reménytelen Styles ügye, akinek az értékét a Transfermarkt 1.6 millió euróra saccolja.

A Magyar Labdarúgó Szövetség érdeklődéséről egyelőre nem hallani a 21 éves focistával kapcsolatban.

Olvasói sztorik