Jonathan Moscrop/Getty Images
Magyar foci

Willi Orbán: Néha fenékbe kell rúgnom Szoboszlait

Willi Orbán szerint Szoboszlai Dominik már látja a fényt az alagút végén, szúrta ki a Csakfoci.

Kapcsolódó
Szoboszlai nagyon fontos nap előtt áll
Közeleg az Eb-rajt, és a sérülése miatt még nem játszott a Lipcsében, de menedzsere szerint óvatosnak kell lenni.

A 20 éves középpályás télen igazolt Salzburgból Lipcsébe, de ágyéksérülése miatt idén még nem lépett pályára. Visszatérését még megsaccolni sem tudja Julian Nagelsmann vezetőedző, de a könnyített edzéseket már elvégezheti Szoboszlai. A magyar válogatottban és az RB Leipzigben is csapattársaként játszó Orbán pedig elárulta, szárnyai alá vette a tehetséget.

Nagyon sokat beszélek vele mostanában és néha fenékbe kell rúgnom, mert a motivációja nem mindig a legjobb. Rehabilitációt és könnyített edzésmunkát végez, de már látja a fényt alagút végén. Remélem minél előbb visszatér és az Európa-bajnokságon is játszhat, fontos játékosunk

– idézi az rblive.de Willi Orbánt.

A magy válogatott az Eb előtt Ciprussal és Írországgal játszik felkészülési mérkőzést, a részben hazai rendezésű tornán pedig Portugáliával (június 15.), Franciaországgal (június 18.) és Németországgal (június 23.) találkozik majd a csoportkörében.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.