Magyar foci

Lovrencsics a könnyeivel küszködött, amikor el kellett hagynia a Fradit

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Részleges bokaszalag-szakadás miatt lemaradt a szeptemberi világbajnoki selejtezőkről, de a hétvégén, de legkésőbb a jövő héten már visszatérhet klubcsapatába, a Hajduk Splitbe Lovrencsics Gergő, aki a Csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta, fájt nagyon, hogy nem hosszabbított vele a Fradi, de elfogadta a döntést.

Az elején nagyon megviselt, sőt a szezon végi kupaátadásnál is a könnyeimmel küszködtem, ráadásul akkor még nem is volt köztudott a szurkolóknak, hogy távozom.

Aztán néhány nappal később már csak az Eb-re való felkészülés járt a fejemben és az elvitte a gondolataimat a klubváltásról” – mondta.

Kapcsolódó
Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott az angolok elleni vb-selejtező miatt
A magyar szurkolók viselkedése miatt döntött úgy a FIFA, hogy megbünteti a szövetséget.

Hozzátette, korrekt volt az elválás, a klubbal együtt odafigyeltek arra is, hogy a kommunikációból kiderüljön, nem ő akart távozni.

A horvát bajnokságban azt kapta, amit elképzelt, és amit felvázoltak neki a vezetők.

„A bajnokság csak 10 csapatos, de látni, hogy a Dinamo Zagreb, a Rijeka, az Eszék és a Hajduk a legerősebb együttes, ők fognak harcolni a végsőkig a bajnoki címért. Ez is különbség a magyar bajnoksághoz képest, hiszen ott valljuk meg őszintén, egyelőre egycsapatos a bajnokság, a Fradi kimagaslik.”

Szerinte fizikálisan nagy problémát tudnának okozni a Fradinak, egy meccsen nagyon megszorongatnák a magyar bajnokot.

„Hogy egy szezonon keresztül fel tudnánk-e venni velük a versenyt, azt nem tudom, de nehéz is összehasonlítani a két bajnokságot.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • se a Honvéd, se a Vasas nem kereste meg, de a válogatottság miatt a másodosztályt nem is vállalta volna.
  • a szeptemberi, gyengébb válogatott teljesítményről nem akar véleményt alkotni, mert nem játszott
  • sohasem bánta meg, hogy 2016-ban hazatért a Fradihoz, akkor sem, ha csak a negyedik szezonban sikerült a nagy áttörés, az EL-csoportkör kivívása.
  • feleslegesnek is érzi a “mi lett volna ha?” kérdéseket, így azon sem tűnődik, hogy alakult volna a pályafutása, ha a Lech Poznan meg tud állapodni a Bundesliga-kérővel
  • szerinte a magyar futball Zrínyi Miklósa Schäfer András, aki soha nem adja fel a harcot.
Olvasói sztorik