Magyar foci

Újra megkérték a szurkolókat a magyar válogatott tagjai, hogy kerüljék a rasszista bekiabálásokat

Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images
Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images

Újra megragadta az alkalmat a magyar válogatott stábja, hogy felhívja a szurkolók figyelmét a szurkolás módjára. Az Anglia elleni világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón a futballisták közül Schäfer András vett részt, aki arra kérte a rajongókat, hogy kerüljék a buzizást és a cigányozást.

Marco Rossi szövetségi kapitány a kerethirdetés alkalmával ugyanezt kérte a magyar szurkolóktól, annak érdekében, hogy továbbra is teltház előtt játszhasson a csapata. A sajtóeseményen elhangzott, hogy a nemzetközi szövetségnél (FIFA) tiszta lappal indulnak a magyarok, ezért is lenne fontos, hogy ne kapjunk büntetést.

Kapcsolódó
Rossi azt kéri a magyar szurkolóktól, kerüljék a „buzizást és cigányozást”
És azt is, hogy tartsák tiszteletben, ha az ellenfél máshogy viselkedik a himnusz alatt.

A kapitány persze a meccsről is beszélt, az olasz edző szerint már bebizonyította csapata, hogy fegyelmezett játékkal bárkivel versenyre kelhet a csapata.

A csapat már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere és képes félelem nélkül játszani. Tudjuk, hogy együtt túl tudunk lépni a nehézégeken, és ha sikerül csapatként dolgoznunk, akkor úgy, ahogy a legutóbbi tizenhat mérkőzésünkön, most is meglepetést okozhatunk ellenfelünknek.

A Magyarország-Anglia vb-selejtező csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a találkozón a 2015-ös Bajnokok Ligája-döntőjét vezető török Cüneyt Cakir fújja majd.

Olvasói sztorik