Magyar foci

Gareth Southgate: Láttuk, milyen hangulat volt a Puskás Arénában

Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images
Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjút Gareth Southgate, a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre készülő angol válogatott szövetségi kapitánya, amelyben a nyári Eb került középpontba. Az angol edző elmondta, hogy bár csodálatos emlék számukra a torna, a döntő elvesztése miatt is csalódott, valamint a játékosait érő szidalmak miatt is.

Kapcsolódó
Rasszista mondatokkal zaklatták a tizenegyest rontó angol focistákat
A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az Európa-bajnokság kapcsán Southgate kiemelte, hogy a magyar csapat nem csak Budapesten, hanem Németországban is remekül játszott, de a Puskás Arénában különösen nehéz megfogni a mieinket.

Láttuk a meccseken, milyen hangulat volt a Puskás Arénában, milyen nehéz dolga volt ott a portugál és a francia csapatnak. A magyarok ellen nagyon nehéz játszani, nehéz helyzetekig eljutni. Tudjuk, hogy az önök csapatának játékosai jó csapatokban szerepelnek, mint például a Leipzig. Tisztában vagyunk vele, hogy a válogatottjuk magas szintet képvisel és a legjobbunkat kell nyújtsuk, hogy nyerni tudjunk

– mondta Southgate.

Az angolok edzője azt is hangsúlyozta, hogy Angliával korábban többször előfordult, hogy kissé lenézte ellenfeleinek egy részét, de az ő együttese nem ilyen, éppen ezért a magyarokat sem becsülik le.

Ugyanakkor Southgate nem volt álszent, elmondta, hogy a céljuk a továbbjutás, amihez megfelelő számú pont kell, így a magyarok ellen is reménykednek a győzelemben. Ehhez viszont alkalmazkodniuk kell az aktuális ellenfelekhez.

Kapcsolódó
Két angol játéka is kérdéses a magyar válogatott elleni selejtezőn
Nem csak Marco Rossinak kell töprengenie az összeállításon.

„Nem vagyunk arrogánsak és nem gondoljuk, hogy csak azért, mert mi vagyunk az angolok, mindig nyerni fogunk a saját játékunkkal. A mai élfutball már nem így működik válogatott és klubszinten sem.”

A csoportban három kör után hét ponttal a második helyen álló magyar és a százszázalékos angol válogatott mérkőzése csütörtökön 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Olvasói sztorik