Magyar foci

A 92. percben szerzett győztes gólt az MTK 16 éves játékosa

Mónus Márton/MTI
Mónus Márton/MTI

Az MTK Budapest 2-1-re győzött Újpesten, az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

Rögtön az első percekben az MTK rúgott egy gólt, amit azonban nem adtak meg, mert Miovszki hiába emelt a hálóba, lesről indult. Innentől a hazaiak egyértelműen uralták a mérkőzést, jól mutatja a hazaiak fölényét, hogy a Giovanni Costantino már a 34. percben taktikai okokból cserélt.

Térfélcsere után is a lila-fehérek hajtottak a győzelemért, de ők is csak lesgólig jutottak kezdetben, miután Yohan Croizet passzát Junior Tallo váltotta gólra.

Később aztán nagyon nehezen megtört a jég, ezúttal is Croizet adott gólpasszt, ám ezúttal a jobb oldalról és Tallo középről talált a kapuba. Hat perccel később azonban jött is a válasz. Az ivószünet utáni azonnal következő szabadrúgásnál elaludt az újpesti védelem és Miovszki érvényes góljával 1-1 lett.

Továbbra is a hazaiak kezdeményeztek sokat, de a győztes gólt a csereként beálló Vancsa Zalán rúgta. A 16 éves focistában elakadt Nemanja Antonov könnyelmű emelése, az MTK játékosa pedig Banai Dávid lábai közt rúgta be a győztes gólt – ez a futballista első élvonalbeli találata.

Az Újpest ezzel négy meccs után még nyeretlen és sereghajtó az NB I-ben, az MTK pedig 7 ponttal másodikok a tabellán. A nap másik mérkőzésén a Mezőkövesd-Gyirmót találkozón nem esett gól.

Olvasói sztorik