Magyar foci

Horváth Ferenc: A VAR kifiléz teljesen

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Budapest Honvéd szombaton megszerezte első szezonbeli győzelmét a Paks 3-1-es legyőzésével az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

Kapcsolódó
Tíz emberrel győzött, már nem nyeretlen a Honvéd
A paksi Böde Dániel 400. mérkőzését játszotta az NB I-ben.

Horvháth Ferenc, a csapata vezetőedzője érthetően megkönnyebbült egy picit, már az M4 Sportnak adott interjúban is dicsérte a játékosai hozzáállását, majd a meccs után részletesebben is beszélt a győzelem kulcsáról.

„Támadásban arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne menjünk bele a nagy rohanásba, próbáljuk pontosabban lejátszani, mert a nagy sebességnél elég sok hiba csúszott be. A második félidőben pontosabbak voltunk, a hetek óta hiányolt előrelépés is megvolt a végjátékban.”

Nem maradhatott el a játékvezetéssel és a videobíróval kapcsolatos értékelés sem. Horváth Ferenc már az első fordulóban sem volt túl lelkes a VAR-ral kapcsolatban. Ezúttal Nenad Lukics találatánál kellett izgulnia, hogy érvényes lesz-e a gól.

Láttam a fényt a stadion felett, ahova mennem kell. A VAR kifiléz teljesen. Remélem, egyszer megszokom, de nem egyszerű.

A kispestiek légiósának második sárga lapjáról pedig ezt mondta Horváth Ferenc:

„A sárga lapokat sem értem. Egy ilyen felfokozott hangulatú meccsen kapjanak azért sárga lapot a játékosok, ha valakit megrúgnak, vagy egy rossz ütemű becsúszás miatt, de azért, mert idegesek, mert földhöz vágják a labdát? Vicc! száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Angliában ezért nem adnak sárga lapot”

Olvasói sztorik