Magyar foci

Nagyot harcolt, kettős emberhátrányban nyert a Fehérvár

Már nincs százszázalékos csapat a labdarúgó NB I 2021-22-es kiírásában, mivel az éllovas Kisvárda 2-1-es vereséget szenvedett a Fehérvár vendégeként a negyedik forduló szombati játéknapján.

Kapcsolódó
Debrecenben nyert a ZTE, Dzsudzsák kiőrjöngött magának egy sárgát
A vendégek a 86. percben szerezték a győztes találatot.

A három meccs után százszázalékos teljesítménnyel listavezető Kisvárda kezdte jobban a találkozót, de a lendülete nem tartott sokáig. A Fehérvár átvette a játék irányítását, többet birtokolta a labdát, de gólt csak a félidő hajrájában szerzett Zivzivadze révén (1-0).

Az 52. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Stopira elrúgta a labdát, de a lendülő láb eltalálta Navrátilt. A videobíró szerint ez piros lap…

A Kisvárda ugyan átvette az irányítást, de komoly helyzetig nem jutott el. Ugyanakkor annyira kinyílt, hogy a 75. percben Petrjak kapott nagy labdát, több méteres előnnyel vihette ziccerben, de önzetlenül balra dobta, a lendületből érkező Dárdai Palkó pedig estében a hálóba lőtte (2-0).

A hajrában még Mesanovic szép fejessel egyenlített, Fiola pedig megkapta a második sárga lapját, de a Fehérvár végül kiharcolta a 2-1-es győzelmet, és egyedüli veretlen maradt a bajnokságban.

NB I, 4. forduló

Fehérvár – Kisvárda 2-1 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, 2429 néző
v.: Berke
Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Rus, Stopira, Heister – Dárdai, Szendrei, Makarenko, Petrjak – Zivzivadze (Szabó L., 90.), Nikolics (Musliu, 54.)
Kisvárda: Dombó – Hej (Prenga, 72.), Kravcsenko, Cirkovic, Leoni – Melnyik (Zlicic, 79.), Karabeljov (Bertucci, 66.) – Navrátil (Nagy M., 66.), Bumba, Asani (Czérna, 66.) – Mesanovic
gól: Zivzivadze (44.), Dárdai (75.), illetve Mesanovic (91.)
piros lap: Stopira (52.), Fiola (90+5.)
sárga lap: Dárdai (20.), Fiola (62., 95.), illetve Kravcsenko (7.)

Olvasói sztorik