Magyar foci

Vezéráldozattal járt a Fradi első győztes bajnokija Peter Stögerrel

llyés Tibor/MTI
llyés Tibor/MTI

A Ferencváros hazai pályán 4-1-re legyőzte a Mezőkövesd csapatát, ezzel először nyert bajnoki mérkőzésen Peter Stöger irányításával.

Kapcsolódó
Peter Stöger bebizonyította, van élet Rebrov után is
Az osztrák edző remek ajánlólevéllel érkezett a Ferencvároshoz, és bár nem tökéletesítette még taktikáját új csapatában, a nemzetközi porondon kifogástalan munkát végzett.

A Fradi alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt ki az NB I-es meccsére, mivel még egy Young Boys elleni Bajnokok Ligája-selejtező vár a zöld-fehérekre. Erre az első percekben úgy tűnt, rá is faraghat Stöger együttese, mert a Mezőkövesd nagyon aktívan kezdett és hat perc alatt előnybe is került Nagy Dániel fejesgóljával.

A 20. percben úgy tűnt, Robert Mak kiegyenlített, azonban a VAR-szobában úgy látták, Antal Botondot előtte akadályozta Myrto Uzuni, így érvénytelen maradt a szlovák támadó gólja. Ez finoman szólva is véleményesnek tűnt.

Még a térfélcsere előtt fordított azonban a Fradi, mert az első félidő hosszabbításában két gólt is lőtt. Botka Endre egy kipattanót középre gurított, amit Franck Boli  két védőt megelőzve belsőzött a kapuba. Rögtön utána egy villámgyors akció végén Olekszandr Zubkov beívelését passzolta Mak a kapuba.

A második félidőben aztán nyílt az olló, a 68. percben Pillár Róbert véletlenül megrúgta Uzunit, amiért a VAR segítségével jogos büntetőt kapott a címvédő, ezt pedig Uzuni a jobb alsó sarokba lőtte. A 4-1-es végeredményt Boli állította be egy vaktában előre bikázott labda után, az FTC csatára lefutotta az ellenfél védőjét, majd a kivetődő Antal fölött a hálóba emelt.

Miután az első fordulóban kikapott a Fradi a Kisvárdától, a második fordulót pedig elhalasztották a BL-selejtezők miatt, ez volt az idei szezonban a Ferencváros első győzelme. A Mezőkövesd ugyanakkor először kapott ki.

Apró szépséghiba a Fradi szempontjából, hogy a csereként beállt Tokmac Nguen egy ütközés után megsérült és bár saját lábán, de bicegve hagyta el a pályát nagyjából tíz perc futball után. A gólja után Boli is fájlalta a lábát egyébként, így az sem kizárt, hogy mindkettejükre kényszerpihenő vár. Ha ez nem lenne elég, Adnan Kovacevic is fájlalta a lábát, mielőtt lecserélte őt Stöger a 80. percben.

Olvasói sztorik