Magyar foci

Orbán Viktor: Jó napot? Egy ötössel vert meg minket egy lett csapat!

MTI Fotó: kormany.hu
MTI Fotó: kormany.hu

14. alkalommal rendezték meg Felcsúton a Puskás-Suzuki Kupát, amelyet első alkalommal nyert meg a házigazda Puskás Akadémia. A felcsútiak a döntőben Gruber Zsombor góljával 1-0-ra nyertek a portugál Sporting ellen.

Az olimpia miatt a szívünk egyik fele Tokióban van, de a másik itt van, és örül. Tizennégy évig csináltuk, míg végre egyszer sikerült megnyerni. Azért találtuk ki az egészet, még Mezey Györggyel, hogy legyen olyan rangos nemzetközi utánpótlástorna, ahol meg tudjuk mérni, hol tart a magyar U17-es korosztály

Leginkább a Honvéd és mi, egyszer a Fradi is indult a tornán, meg is nyerte. Nekünk most sikerült először” – nyilatkozta a döntő után Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója.

Orbán azt is megemlítette, mivel az akadémia nem egy nagyvárosban, hanem egy „falu szigetében” működik, így tudják garantálni a biztonságot, a jó iskolát, az odafigyelést, a törődést, mindazt, ami egy szülőnek szerinte fontos a gyerekével kapcsolatban.

Orbán megemlékezett a Puskás Akadémia Konferencia Liga-lebőgéséről is, az NB I ezüstérmesét összesítésben 5-0-val ejtette ki a selejtező második fordulójában a lett RFS.

Kapcsolódó
Nagyon ciki összesítéssel esett ki a Puskás Akadémia
A lett rivális Felcsúton is nyert és 5-0-val jutott tovább a Konferencia Liga-selejtezőn.

„Amikor ma köszöntek nekem a játékosok, hogy »Jó napot!«, visszakérdeztem, hogy »Milyen jó napot?« Csupa rossz napunk van. Egy ötössel vert meg minket egy lett csapat.

A fiatalokra visszatérve, volt itt néhány nagyon ügyes játékos, de azért, mert három egyeneset rúgtak a labdába, még nem lettek világsztárok. De 4-5 fiatalban benne van a lehetőség, akik ugyanúgy válogatottak lehetnek, mint Kleiheisler László vagy Sallai Roland

A 14. Puskás-Suzuki kupán összesen nyolc csapat vett részt, a két döntős mellett a Budapest Honvéd, Mészáros Lőrinc horvát klubja, az Osijek, a Bayern München, a Csíkszereda, a belga Genk, valamint a brazil Flamengo alkotta a mezőnyt.

Eredmények, helyosztók:

döntő:
Puskás Akadémia – Sporting Lisboa (portugál) 1-0 (1-0)

 

a 3. helyért:
Budapest Honvéd – NK Osijek (horvát) 3-0 (0-0)

 

az 5. helyért:
Genk (belga) – Bayern München (német) 3-0 (1-0)

 

a 7. helyért:
Flamengo (brazil) – Csíkszereda (romániai) 4-2 (2-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik