Magyar foci

Nagyon ciki összesítéssel esett ki a Puskás Akadémia

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Egy hete kínos, 3-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia Lettországban a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában, és hiába várta optimistán a hazai mérkőzést, Felcsúton 2-0-s vereséget szenvedett az FK Rigas FS csapatától.

Kapcsolódó
Bátor játék, pazar Onovo-gól, újpesti továbbjutás
A magyar csapat Liechtensteinben is győzött és kettős sikerrel jutott tovább.

Hornyák Zsolt edző a meccset megelőző sajtótájékoztatón nem csupán a győzelmet látta elérhetőnek, de a továbbjutást is. „Nem egyszerű feladat háromgólos hátrányból visszajönni, de érzem a csapaton az elszántságot” – mondta.

A problémát az jelentette, hogy ez a pályán nem nagyon mutatkozott meg, a Puskás Akadémia az első félidőben is elég visszafogott volt, és ugyan a szünet után egyből nagy ziccert hagyott ki, gólt a vendégek szereztek.

Az 52. percben Diocleciano balról centerezett, Lemajic pedig megnyújtva a lépteit megelőzte a védőjét és közelről nem hibázott (0-1).

Ezzel el is dőlt a továbbjutás, a nagy beletörődés pedig újabb vendégtalálatot eredményezett: a 69. percben Deocleciano fejesével alakult ki a 0-2-s végeredmény.

A Rigas a harmadik körben a belga Genttel találkozik, amely 4-2-es összesítéssel kiverte a norvég Valerengát.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Puskás Akadémia FC – FK Rigas FS (lett) 0-2 (0-0)
Felcsút, 980 néző
v.: Altmann (osztrák)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Corbu, Joao Nunes, Spandler, Stronati, Deutsch L. (Kozák a szünetben) – Van Nieff, Baluta (Géresi 61.) – Slagveer (Kiss T. 61.), Plsek (Favorov 71.), Nagy Zs.
FK Rigas FS: Cerniauskas – Savalnieks (Pikk 76.), Jagodinskis (Stuglis 76.), Lipuscek, Sorokins – Simkovic, Strumia, Saric – Friesenbichler (Kouadio 61.), Lemajic (Regza 84.), Deocleciano (Villela 84.)
gól: Lemajic (52.), Deocleciano (69.)
sárga lap: Nagy Zs. (30.), van Nieff (71.), illetve Savalnieks (16.), Simkovic (34.), Strumia (91.)
Továbbjutott: a Rigas kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik