Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Bognár György: Kilenc napig kaptam az oxigént, közben teljesen leépültem

A negyedik helyen végzett az NB I-ben a csupa magyar játékossal felálló Paks, amely 76 gólt szerzett, a 2000-es éveket tekintve ez majdnem rekord, ennél csak egy csapat, a ZTE volt eredményesebb, még 2002-ben – de akkor nem 33, hanem 38 fordulót rendeztek.

Kapcsolódó
Bognár György: Nem érdekel, hány gólt kapunk, csak mi lőjük a legtöbbet
A 2000-es években csak egy csapat lőtt több gólt egy NB I-es idényen belül, mint a Paks.

A csapat edzője, Bognár György az Origónak adott interjúban azt mondta, sajnálja, hogy nem sikerült kijutniuk a nemzetközi porondra, és egy kazah vagy albán csapatnak ugyanúgy nekiment volna, mint ahogy itthon nekimegy a Fehérvárnak vagy a Puskás Akadémiának.

Bognár két korábbi edzőjének a tanítását próbálja a saját csapatánál is alkalmazni, Mezey Györgyét és Verebes Józsefet. Mindkét edzőnél játszott a válogatottban, és Bognár butaságnak tartja, hogy anno arról ment a vita, hogy elférnek-e egymás mellett Détári Lajossal, hiszen Xavi, Andrés Iniesta és Lionel Messi is hatékonyan játszott együtt a Barcelonában.

Bognár elmagyarázta,

  • hogy Böde Dánielt azért rakta hátra, mert a játékosnak már nincs meg az a sebessége, hogy centert játsszon;
  • hogy nem tudja, mi az xG-mutató, és a statisztikára csak annak van szüksége, aki nem érti a futballt;
  • hogy a Paks azért tud 90 percen át hajtani, mert jól vannak edzve a játékosok, de a bajnoki címhez ez kevés, mert képességbeli hiányosságok vannak, és mert a klub nem engedheti meg magának, hogy minőségibb futballistákra költsön.

Bognár átesett a koronavírus-fertőzésen, és kórházba is került kétoldali tüdőgyulladással, bár saját bevallása szerint ekkor sem ijedt meg.

Kilenc napig kaptam az oxigént, közben teljesen leépültem. A WC-re még kibotorkáltam, de vissza már nem tudtam menni, a falba kapaszkodva másztam vissza az ágyig, hogy a számra tudjam illeszteni az oxigént. Nem gondolkodtam én semmin, nem filozofáltam, örültem, hogy kapok levegőt

– mesélte. A szíve már rendben van, de a tüdején foltok láthatóak, a hegesedés nyomai. Néhány hete 53 százalékos volt a tüdőkapacitása, ennél most jobb a helyzet.

Szóba került az edző szerencsejáték-függősége is, amiről azt mondta, tíz éve egyáltalán nem járt kaszinóban, és egyáltalán nem volt nehéz leszoknia.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!