Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Bognár György: Nem érdekel, hány gólt kapunk, csak mi lőjük a legtöbbet

A félidőben még egygólos hátrányban volt, ám végül 4-2-re győzött a Paks az NB I utolsó előtti fordulójában a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó
Az NB I-es szezon potyagólja után még nem ezüstérmes a Felcsút
Pedig úgy tűnt, megvan a második hely, de jött egy kapushiba.

A paksiaknál ezúttal nem szerzett gólt, sőt, kihagyott egy tizenegyest a góllövőlistát vezető Hahn János, de Bognár István duplázni tudott, és betalált egy óriási kapushiba után Böde Dániel, valamint a felcsútiak portugál védője, Joao Nunes is, aki öngóllal segített be a hazaiaknak.

A Paks 32 forduló alatt 75 gólt szerzett, ezzel magasan a leggólerősebb csapat az NB I-ben, a rangsor második helyén a bajnok FTC áll, amely egy meccsel kevesebbet játszva 65-ször talált be.

Az én célom mindig az, hogy mi rúgjuk a legtöbb gólt. Az sem érdekel, mennyit kapunk, csak mi lőjük a legtöbbet, mert, aki a legtöbbet lövi, nincsenek rossz eredményei. Tőlem kaphatunk hármat, ha elöl rúgunk négyet

– fogalmazta meg edzői hitvallását a Puskás Akadémia legyőzése után Bognár György, a paksiak mestere.

A 2000-es éveket nézve a Paks majdnem rekorder a 75 góljával, ennél többet csak a Zalaegerszeg szerzett, amikor 2002-ben bajnok lett, de akkor 38 meccset rendeztek. Most 33 fordulós a bajnokság, és ha a Paks az utolsó körben két gólt szerez a Kisvárda otthonában, akkor ő lesz az új csúcstartó az elmúlt 21 évet tekintve.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!