Magyar foci

Bognár György: Nem érdekel, hány gólt kapunk, csak mi lőjük a legtöbbet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A félidőben még egygólos hátrányban volt, ám végül 4-2-re győzött a Paks az NB I utolsó előtti fordulójában a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó
Az NB I-es szezon potyagólja után még nem ezüstérmes a Felcsút
Pedig úgy tűnt, megvan a második hely, de jött egy kapushiba.

A paksiaknál ezúttal nem szerzett gólt, sőt, kihagyott egy tizenegyest a góllövőlistát vezető Hahn János, de Bognár István duplázni tudott, és betalált egy óriási kapushiba után Böde Dániel, valamint a felcsútiak portugál védője, Joao Nunes is, aki öngóllal segített be a hazaiaknak.

A Paks 32 forduló alatt 75 gólt szerzett, ezzel magasan a leggólerősebb csapat az NB I-ben, a rangsor második helyén a bajnok FTC áll, amely egy meccsel kevesebbet játszva 65-ször talált be.

Az én célom mindig az, hogy mi rúgjuk a legtöbb gólt. Az sem érdekel, mennyit kapunk, csak mi lőjük a legtöbbet, mert, aki a legtöbbet lövi, nincsenek rossz eredményei. Tőlem kaphatunk hármat, ha elöl rúgunk négyet

– fogalmazta meg edzői hitvallását a Puskás Akadémia legyőzése után Bognár György, a paksiak mestere.

A 2000-es éveket nézve a Paks majdnem rekorder a 75 góljával, ennél többet csak a Zalaegerszeg szerzett, amikor 2002-ben bajnok lett, de akkor 38 meccset rendeztek. Most 33 fordulós a bajnokság, és ha a Paks az utolsó körben két gólt szerez a Kisvárda otthonában, akkor ő lesz az új csúcstartó az elmúlt 21 évet tekintve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik