Magyar foci

Huszti Szabolcs: A sikernek nincs köze az életkorhoz

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar sajtónak ritkán nyilatkozik, a német Sportbuzzer.de portállal azonban kivételt tett Huszti Szabolcs, az NB II-es bajnok DVSC edzője.

Kapcsolódó
Az elnök szerint is még bizonytalan Dzsudzsák jövője
Az edzők helyzetéről is beszélt Szabó Péter.

„Hosszú volt az út, de sikerült. Még mindig fiatal, de pro licence nélküli edző vagyok, a képzésem szeptemberben kezdődik. A magyar szövetség engedélyt adott arra, hogy Debrecenben dolgozhassak, ezért nagyon hálás is vagyok. A játékosok négyhetes szünetet kapnak, aztán a stílusom és ötleteim alapján építjük a csapatot az élvonalban” – nyilatkozta.

Azt mondta, edzőként ugyanazt szereti, mint játékosként: ha a csapat a lapos passzokkal járatja a labdát.

Szeretnék erőfölényt kialakítani, hogy többet birtokoljuk a labdát, és ha nálunk lenne kezdeményezés, és akkor sok helyzetből sok gólt szerezzünk, mint idén.

Arra a felvetésre, hogy amikor februárban átvette a csapatot jött két vereség sorozatban azt mondta, voltak kétségek, hogy nem sikerül a feljutás, de szerencsére túlélték ezt a szakaszt.

„Már játékosként is nagyon ambiciózus voltam. Amikor megszereztem az első gólt, szerettem volna megszerezni a másodikat is. Miért akartam edző lenni? A légkör miatt” – mondta. Hozzátette, tökéletes edző nincs, mindig tanulni kell mások és a saját hibáiból.

Elmondta, hogy számára a legteljesebb edző Niko Kovac volt, de sokat tanult között Dieter Heckingtől és Mirko Slomkától is. Szerinte nem lehet lemásolni senkit, a cél, hogy mindenkitől átvegye a legjobb ötleteket és kialakítsa a saját stílusát.

Az interjú során feltették neki a kérdést, mit gondol a korról és a tapasztalatról, hiszen ő is fiatal edzőnek számít.

„Várjunk csak egy pillanatot! Hány éves a Bayern München új edzője? 33.

Nyilvánvaló, hogy a sikernek nincs köze az életkorhoz, csak a munkához és a hozzáálláshoz. Aztán ott van a játékosként szerzett tapasztalat, ami nagyon fontos. Az edzőnek személyiségre és a játékosok tiszteletére is szüksége van.

(via Csakfoci.hu)

Olvasói sztorik