Magyar foci

Az elnök szerint is még bizonytalan Dzsudzsák jövője

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Az utolsó fordulóra maradt a döntés, de a Debrecen az NB II bajnokaként jutott vissza egy év után a magyar élvonalba. Ennek kapcsán nyilatkozott a klubelnök, Szabó Péter a haon.hu-nak, ahol több témát is érintett, ezek közül a két legfontosabb az edzőkérdés és a játékoskeret várható alakulása.

A következő szezon elsődleges célkitűzése a bennmaradás kiharcolása lesz.

„Huszti Szabolcséknak a következő szezonra is érvényes szerződésük van, úgy állapodtunk meg velük, ha feljut a gárda az első osztályba tovább folytatódik a munka. Az NB II megmutatta, hogy mely posztokon akadnak hiányosságaink, ezeket orvosolni kell” – mondta Szabó Péter, aki arról is beszélt, hogy elsősorban fiatal, saját nevelésű magyarokra szeretnének alapozni, de az is biztos, hogy lesznek külföldiek a keretben, de csak olyan poszton, ahová nem tudnak hazai játékost igazolni.

Kapcsolódó
Dzsudzsák még nem tudja, hol folytatja
Egyelőre még az ünneplésé és az NB II-es bajnoki címé a főszerep.

Megvannak a kiszemeltjeik, és a jelenlegi keretből is pontosan tudják, kire számítanak a későbbiekben. Az egyikük Dzsudzsák Balázs, akivel viszont még meg kell egyezni, és aki azt nyilatkozta, még nem tudja, hol folytatja.

„Remélem meg tudunk egyezni azokkal a lejáró szerződésű játékosokkal, akikkel számolunk a jövőben.

Köztük van Dzsudzsák Balázs is, vele is meg kell egyezni.

A csapatkapitányunk bizonyított ebben az idényben, a tavaszi szezonban sokszor a hátán vitte a csapatot, amellett egy igazi karakter, bízom benne, hogy maradni fog” – mondta a DVSC igazgatótanácsának elnöke.

Kapcsolódó
Dzsudzsák ordítva tüzelte fel társait a feljutásról döntő meccs előtt
Nagyon belehergelte magát a lelkesítő beszédbe.

A Debrecen mellett a Gyirmót jutott még ferl, míg a Vasas meglepetésre az NB II-ben ragadt. Az élvonalból a DVTK és a Budafok esett ki.

Olvasói sztorik