Magyar foci

Dzsudzsák gólt lőtt, gólgazdag meccsen lett másodosztályú bajnok a DVSC, míg a Vasas hoppon maradt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Mindhárom feljutásért harcoló csapat nyert az NB II utolsó fordulójában, így nem változott a dobogósok sorrendje vasárnap.

A Szombathelyi Haladás debreceni vendégjátéka bizonyult legizgalmasabbnak, pedig a DVSC nekiment ellenfelének és 3-0-ra elhúzott. Baráth Péter talált be elsőként, majd Dzsudzsák Balázs értékesített egy büntetőt, mielőtt Varga József kotort hálóba közvetlen közelről egy labdát. Csakhogy még a félidő vége előtt szépített egy mázlis góllal a Hali, térfélcsere után pedig percek alatt elfogyhatott volna az előny. Előbb Tóth Dávid lőtt parádés gólt a tizenhatos előteréből, majd Kosicky hozott össze egy büntetőt, amit viszont kivédett. Az izgalmaknak Baráth Péter újabb találata vetett véget, amely után a hazaiak még két kapufát lőtt, de a Debrecen további gólok nélkül is NB II-es bajnok lett és feljutott.

Közben zajlott az élet a többi pályán is, a Gyirmót semmit sem bízott a véletlenre, lerohanta a Békéscsabát, amely ellen már félidőben 3-0-ra vezetett, végül 4-0-ra győzött. Az ETO FC Győr ellen dadogva nyerő Vasas így mindegy volt mit játszott, nem volt esélye előrébb lépni a tabellán, az angyalföldiek végül 3-0-ra győztek.

Több győzelmével a Gyirmót végzett második, egyben feljutó helyen.

Olvasói sztorik