Magyar foci

Ha bajnok is lesz az NB III-as csapat, nem jut föl

Varga Luca/ivancsa-kse.hu
Varga Luca/ivancsa-kse.hu

Az Iváncsa csapata hiába vezeti az NB III Középcsoportját az Iváncsa KSE, akkor sem jut föl, ha bajnok lesz, olvasható a feol.hu-n.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt egy ponttal vezeti a tabellát az Iváncsa a Kecskeméttel szemben, rajtuk kívül már csak a Dabas szólhat bele a versenyfutásba. Ennek ellenére a listavezetőnek esze ágában sincs feljutni.

Nem tudjuk sajnos vállalni a szereplést, mert a megnövekedő követelmények mellett sem a létesítmény állapota nem teszi ezt lehetővé, sem az anyagi lehetőségeink. A létesítményünk az NB II-es mérkőzések megrendezésére nem ad lehetőséget, csupán a világítás korszerűsítése több tízmilliós beruházás lenne ahhoz, hogy a 900 luxos ­fényerőt elérjük. Ezt követeli az NB II-es csapatoknál a Magyar Labdarúgó-szövetség, valamint 600 férőhelyes lelátóra lenne szükségünk. Ennek jelen pillanatban pont a fele van meg

– mondta Baki Imre klubelnököt.

Mivel a klub gazdasági helyzete nem engedheti meg magának a Baki szerint 150-200 millió forintos fejlesztést, sem a stadion fenntartását. A Kecskemét viszont kért és kapott is NB II-es licencet, így joggal reménykedhet a bajnoki cím mellett a feljutásban is. Érdekesség, hogy az utolsó fordulóban éppen Iváncsán lép pályára a KTE.

Olvasói sztorik