Magyar foci

„Az úttörő ahol tud, segít” – Eb-önkéntes lesz az 56-szoros magyar válogatott csatár

A korábbi 56-szoros válogatott Kovács Kálmán a 2016-os Eb-n összebarátkozott egy önkéntessel, akkor döntötte el, hogy ő is így szeretné segíteni a Budapestre érkezőket. Több hazai válogatott esemény után a nyári Európa-bajnokságon is szeretné önkéntesként megmutatni, milyen a magyar vendégszeretet.

Kapcsolódó

A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy reméli, a magyar válogatott lesz a semleges szurkolók kedvenc csapata.

„Voltam úttörő, és az úttörő ahol tud, segít, tartja a mondás, de én tényleg így tartom helyesnek. Szeretek önkénteskedni, szeretek bármit csinálni, amivel segíthetek. A 2016-os Eb óta a gyerekkel már részt vettünk az Uruguay elleni Puskás-megnyitón, a budapesti Szuperkupa-döntőn, és most az U21-es Eb-n is” – nyilatkozta a Sport 24-nek Kovács Kálmán.

Kapcsolódó
Csányi Sándor reméli, hogy a Gulácsit ért méltatlan támadások nem folytatódnak
Meggyőződése, hogy a válogatott teljesítményét és egységét nem befolyásolja a kialakult vita.

Az Uruguay elleni Puskás Aréna-avatót 65 ezren látták, nem csoda, hogy a fényárban úszó stadion előtt bőszen kattogtak a fényképezők.

„Az elején még én segítettem szelfizni a közönségnek, akiket beengedtem, aztán egy volt diákom megismert, onnantól kezdve már velem szelfiztek, de mind a kettő élmény volt.”

Kovács az Auxerre és a Valenciennes egykori profijaként a világbajnok francia válogatottra különösen kíváncsi lesz nyáron.

„Most, az U21-es Eb-n a doppingellenőrzésnél segítettem, mint önkéntes, ezt nagyon szívesen csinálnám a felnőtt Eb-n is. Ráadásul két francia mérkőzést is Budapesten rendeznek, úgyhogy a francia nyelvvel sem lenne az öltöző környékén problémám. Azt is szeretném, hogy valamennyit lássak a mérkőzésekből, ez azért fontos.”

Persze azt is fontosnak tartja, hogy helytálljon Marco Rossi csapata, amire jó esélyt is lát.

A Dávid és Góliát harcban szeretünk mindig a kicsinek szurkolni, és jó lenne, hogy ha a semleges nézők Európában úgy ülnének le a magyar meccs előtt, hogy nekünk szurkolnak a nagy ász csapatok ellen.

Jó lenne, ha az egyik mérkőzés után úgy éreznék, hogy továbbra is a magyar válogatottnak szurkolnak, mivel olyan teljesítményt nyújtott.”

Hogy a magyar csapat milyen házigazda lesz a sztárválogatottak ellen az Eb-n, bő két hónap múlva megtudhatjuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik