Magyar foci

Hétmillió beoltottat vizionál addigra a kormány, azért vállalt teltházas Eb-meccseket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Pénteken jelentette be az UEFA, hogy a rendező városok többsége milyen nézőszámmal számol a nyári Európa-bajnokságon és Budapest az egyetlen, ahol teltházas mérkőzésekben bíznak. A többi hét ország, amely nyilatkozott, 25-50 százalékos stadionkihasználtsággal tervez.

Kapcsolódó
Teltházas budapesti Eb-meccseket tűzött ki célul az MLSZ
Biztosan lesznek nézők a torna nyolc helyszínén, de eltérő arányban töltenék meg a stadionokat a szervező országok.

A Telex megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy miért reménykednek abban, hogy meg lehet majd tölteni a 67 ezer férőhelyes Puskás Arénát, miközben november óta zárt kapuk mögött zajlanak a sportesemények. Bár az MLSZ-hez irányították a lapot, a válaszban annyit elárultak:

Magyarországon a labdarúgó EB idejére hétmilliót is meghaladja az átoltottak száma, így addigra a járványügyi korlátozások nagy része feloldható lesz.

Ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás, legalább hat-hétmillió ember beoltása szükséges, minden bizonnyal ebben bízik a kormány. Az MLSZ a cikk megjelenéséig nem válaszolt a Telexnek.

A bejelentés szerint a Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, a mérkőzésekre majd védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, de korábban úgy nyilatkozott, hogy csak oltással lehet majd részt venni az Eb-mérkőzéseken, és hogy ezt az UEFA felé is jelezték.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője a 24.hu érdeklődésére azt mondta, ez az UEFA eljárása a mérkőzéseken való részvételre, a magyar szövetség később részletes tájékoztatást közöl majd, hogyan lehet kilátogatni a mérkőzésekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik