Magyar foci

Szijjártó a Petry-ügyről: Mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikusok, most hol vagytok?

City-Press GmbH via Getty Images
City-Press GmbH via Getty Images

„Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikus!

Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?

– harsogta a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Petry-ügy miatt megszólítva az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét, igazságügyi biztosát, jelenlegi alelnökét, valamint a korábbi Európai Parlamenti képviselőt.

A Bundesligában szereplő Hertha BSC kedden menesztette Petry Zsoltot, aki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállásáról, valamint az európai migrációs politikáról is kifejtette a véleményét.

Kapcsolódó
Kirúgta a Hertha Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt
A berlini klub a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

Petry 2015 óta szolgálta kapusedzőként a Herthát, amely a menesztéséről szóló közleményében azt írta, a klub kiáll a sokszínűség és a tolerancia mellett, és az általa fontos értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

Kapcsolódó
Kele János a Petry-ügyről: A józan eszünket kell megőriznünk, hogy a kapusedző kapusedző, a család pedig család maradhasson
Petry Zsolt mondatai közül – állítólag – nem mindent közölt a kormánylap, majd ennek hatására kirúgták német csapatától. Véleményterror vagy természetes reflex? És miképp aránylik mindez Hrutka János esetéhez? Vélemény.

Friss hír, hogy a Hertha a klub korábbi kapusával, Király Gáborral pótolhatja Petryt.

Kapcsolódó
Magyar legendával pótolhatja Petryt a Hertha
A Bild úgy tudja, Király Gábor lehet a Hertha új kapusedzője.

Dárdai Pál által irányított berlini csapat hét fordulóval a Bundesliga zárása előtt a 14. helyen áll a tabellán.

Olvasói sztorik