Magyar foci

Kikapott Újpesten, egyre rosszabb helyzetben a DVTK

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Az Újpest hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt az NB I. 21. fordulójának nyitómeccsén, így a nem is olyan rég még kiesőhelyen álló csapat némi levegőhöz jutott. Az utolsó helyen álló diósgyőriek helyzete viszont egyre nehezebb.

Kapcsolódó
Esővel indult, majd jött a szibériai hideg – másik városba kell vinni az NB I-es bajnokit
Hiába működik egész télen a pályafűtés, a mostani időjárással nem bírt.

Az első félidőben az Újpest nézett ki valamivel jobban, lehengerlő ugyan nem volt a játék, de volt pár helyzetük a hazaiaknak, egy kapu felett épphogy csak elszálló fejes Mitrovictól és kapufa is Tallótól. A kapus, Banai is hozzátett a mezőnyjátékhoz, egyszer a tizenhatoson kívülre futva tisztázott fejjel.

A 60. percben megszerezte a vezetést az Újpest, Tallo és Mitrovic játszott össze, utóbbi volt az, aki kilőtte a kapu hosszú oldalát.

A DVTK az utolsó percekben járt közel a gólhoz, akkor viszont többször is: előbb Banai mutatott be látványos védést a 89. percben, majd az azt követő szöglet után Márkvárt találta el a keresztlécet. Ezt követően egy újpesti védőnek kellett még nagy helyzetben tisztáznia, aztán Tallót állították ki a 93. percben, időhúzásért kapta meg a második sárgáját, olyan lassan ment le cserélni.

Maradt azonban az 1-0, így Diósgyőr folytatta pocsék idegenbeli szereplését: ez volt a 11. bajnokija vendégként, eddig mindössze egyszer nyert (meglepetésre a Ferencváros ellen), tízszer viszont kikapott. Maradt a csapat az utolsó helyen, öt pont a hátránya a már bennmaradást érő helyen álló ZTE-Honvéd kettős mögött. Az Újpest jelenleg a nyolcadik, de a riválisok még pályára lépnek a fordulóban.

Tallo nehezen viselte, hogy kiállították, a lefújás után a csapattársainak kellett lefogniuk, hogy nem menjen be a pályára.

NB I, 21. forduló

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

 

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon (Beridze, 64.), Mitrovic (Szakály P., 82.), Stieber Z. (Katona, 82.) – Tallo

Diósgyőr: Malenica – Milovic, Hegedűs, Soldo – Grgic (Suljic, 72.), Sesztakov, Iszlai (Grozav, 72.), Márkvárt, Marin – Vanecek (Ivanovski, a szünetben), Drazic

 

gólszerző: Mitrovic (60.)

sárga lap: Tallo (49., 92.), Csongvai (54.), Szakály P. (87.), illetve Iszlai (15.)

piros lap: Tallo (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik