Magyar foci

„Rég nem volt ilyen elismert helyzetben a magyar futball”

 Petry Zsolt szerint a magyar labdarúgás hosszú évek óta nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most, köszönhetően a válogatott és a Ferencváros sikereinek.

A Hertha BSC kapusedzője, a korábbi 38-szoros válogatott az M4 Sporthíradóban kiemelte, minden magyart büszkeséggel tölthet el, hogy a válogatott újra kijutott az Európa-bajnokságra, miközben a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel.

Petry Zsolt immár tizenkettedik éve dolgozik a Bundesligában, korábban a Hoffenheimnél alkalmazták, a berlinieknél pedig a hatodik éve segíti a kapusok munkáját.

Azt gondolom, ez nem a véletlenek egybeesése, itt is határozatlan időre szól a szerződésem, ami a munkám egyfajta elismerése

Megjegyezte, Bruno Labbadia vezetőedzőtől szabad kezet kap a kapusokkal való munkában, de másban is kikéri a véleményét a szakember.

Petry beszélt Gulácsi Péterről, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusáról, akivel régre nyúlik vissza a kapcsolatuk.

Erwin Koeman szövetségi kapitány idején két éven keresztül lehettem a válogatott kapusedzője, akkor többször is meghívtunk egy-egy fiatalt, Gulácsi Pétert vagy éppen Bogdán Ádámot, annak érdekében, hogy szokják a légkört, azért, hogy ha majd ha rájuk kerül a sor, gyorsan tudjanak alkalmazkodni. Péter teljesítménye nemcsak német, hanem európai szinten is elismerésre méltó. Jó fejű, felkészült kapusról van szó”.

Szóba került Dárdai Pál, a Hertha korábbi vezetőedzőjének a visszatérése a klub utánpótlásába is. Petry elmondta, a korábbi magyar szövetségi kapitány rendkívül fontos a klub életében, fantasztikus kisugárzása van, minden fiatal szerencsésnek mondhatja magát, aki a keze alatt dolgozhat.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Olvasói sztorik