Magyar foci

Szoboszlai lassan kinövi az osztrák bajnokságot, Kalmár is topligába szerződhet

Az UEFA-nál a pótselejtezők legjobbja, az AS spanyol napilapnál – a Real Madrid állítólagos érdeklődése miatt - a címlapon. Kis túlzással fél Európa figyelemmel követi és szeretné saját csapatában tudni Szoboszlai Dominikot.

Az átigazolási pletykák szerint az Arsenal, az AC Milan és a Lipcse is az erős érdeklődők közé tartozik. A 20 éves futballista lehetőségeiről és átigazolási stratégiájáról Esterházy Mátyás játékosügynök nyilatkozott a DIGI Sport híradójának.

Szoboszlai: Nem azt várták, hogy hős legyek, hanem hogy segítsek a csapaton
Marco Rossi és olasz segítői tettek egy fogadalmat arra az esetre, ha kijutnánk az Európa-bajnokságra. A következő fél évben igyekeznek ennek eleget tenni.

„Most az a tendencia azért megfigyelhető, hogy ha van egy jó meccs – ami szerencsére elég sűrűn van –, akkor a különböző pletykák nagyon felerősödnek. A mi stratégiánk azonban nem változik egy-két ilyen mérkőzést követően. Sokkal inkább megerősödik a hitünk az eredetileg kidolgozott stratégiánkban és elképzelésünkben, mert ezek mind olyan visszajelzések, amelyek azt mutatják, hogy jó úton vagyunk” – mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Esterházy Mátyás.

Szoboszlai: Gondoltam, 20-ról csak ellövöm
A salzburgi középpályás szerint fontos, hogy végig küzdöttek.

A stratégia a tudatos építkezés, melynek következő lépcsője az öt európai topbajnokság egyikébe való igazolás lesz.

„Függetlenül attól, hogy januárban vagy nyáron fog Dominik váltani, a legfontosabb, hogy olyan helyre fog menni, ahol mi azt gondoljuk, hogy jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb.

Nyilván azzal nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, egyre közelebb van Dominik ahhoz, hogy kinője az osztrák bajnokságot.

Szoboszlai nem először lőtte ki az Eb-re a magyarokat
A magyar középpályás idegei nagyon rendben vannak, ezt már az U17-ben is bizonyította.

Ez pedig a számokból is látszik. A játékosok becsült értékével foglalkozó Transfermarkt a Salzburg legértékesebb futballistájának tartja őt, a posztján pedig az ötödiknek a maga közel 30 millió eurós értékével.

Az olasz Tuttosportnál pedig a második helyen áll a legjobb fiatal tehetség, a Golden Boy közönségszavazásán a Barcelona tinije, Ansu Fati mögött.

„Mi nagyon magasra pozícionáljuk őt, és szerintem láthatják az emberek, hogy ő minden héten bebizonyítja, erre a szintre való – legyen szó bajnoki meccsekről, Bajnokok Ligája- vagy Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekről” – fogalmazott a játékosügynök.

Esterházy Mátyás ügynökségénél pedig nemcsak Szoboszlai iránt lehetnek érdeklődők.

„Én azt gondolom, hogy Kalmár Zsolt folyamatosan klubszinten és válogatott szinten is bizonyítja, hogy nemzetközi szintű játékos, érte folyamatos érdeklődés van.

Két év van hátra a szerződéséből, meglátjuk, hogy mit hoz a jövője, de én azt gondolom, hogy – főleg a jövő évi Európa-bajnoksággal – neki nagyon nagy esélye van arra, hogy visszatérjen az európai top 5 bajnokságok egyikébe

– mondta Esterházy Kalmárról, aki idén parádézott a szlovákiai DAC-ban, miközben korábban már szerepelt a német Lipcsében és a Frankfurtban is.

Kiemelt fotó: Mohos Márton / 24.hu

Olvasói sztorik