Élő Magyar foci

Veretlen maradt a szerbek ellen a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

1-1-es döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával a Nemzetek Ligája B osztályának utolsó előtti fordulójában.

Három novemberi mérkőzése közül a legfontosabbat már letudta a magyar labdarúgó-válogatott, amely óriási hajrával 2-1-re verte Izlandot, és ezzel kivívta a jogot, hogy ott legyen a részben hazai rendezésű Eb-n.

Drámai fordítással jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re
Gulácsi nagy hibája után sokáig vezetett Izland, de előbb a honosított Nego egyenlített, majd Szoboszlai nagy góljával összejött a fordítás is. Az Eb-n a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal leszünk egy csoportban.

A továbbjutás miatt feldobódva készülhetett a csapat a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccsre, ráadásul, mivel a törökök legyőzték az oroszokat, így egy győzelemmel a csoport élére ugorhatott volna a válogatott.

Amelyet ezúttal megbízott kapitányként Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossi után a segítője, az Izland ellen dirigáló Cosimo Inguscio is koronavírusos lett. A pótselejtezőn látott kezdőhöz képest hat helyen változott a magyar csapat, amely a svájci Luganóban légioskodó Kecskés Ákos személyében újoncot avatott.

A szerbek is pótselejtezőt vívtak csütörtökön, és nagyon csalódottak lehettek, mert odahaza kaptak ki büntetőkkel a skótoktól, akik 1998 után jutottak ki újra egy nagy tornára.

A magyar csapat, ahogy Izland ellen, úgy most is hamar hátrányba került, Radonjic futotta le Kecskést, majd Botkát is becsapta, és a jobb sarokba gurított.

A magyar válogatott a 25. perctől pörgött fel, Szoboszlai megpattanó szabadrúgását és veszélyes fejesét még megúszták a vendégek, de aztán Nikolics csodás passzát Kalmár értékesítette.

A második félidő jóval csendesebb volt, a csereként beálló Könyves révén ugyan többször is sikerült megbontani a szerb védelmet, de az utolsó passz egyik alkalommal sem sikerült. A szerbeknek Jovic révén volt a hajrában két lehetőségük, de ezek kimaradtak, így 1-1 lett a vége.

A szerbektől négy pontot vettünk el, és az utolsó forduló előtt az már biztos, hogy nem eshetünk ki, de még fel is juthatunk az A osztályba. Ehhez az kell, hogy több pontot szerezzünk szerdán, mint az oroszok.

Nemzetek Ligája, B osztály, 3. csoport, 5. forduló:

Magyarország – Szerbia 1-1 (1-1)
Puskás Aréna, zárt kapuk mögött
v.: Nyberg (svéd)
Magyarország: Dibusz – Kecskés, Botka, Lang – Bese (Schäfer, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 58.), Kalmár, Holender (Hangya, 68.) – Szoboszlai (Gyurcsó, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.).
Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) — Tadic (Milinkovic-Savic, 79.), Jovic.
gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)
sárga lap: Sigér (51.), illetve Maksimovic (31.), Lukic (47.), Spahic (64.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország – Oroszország 3-2 (2-1)
gól: Karaman (26.), Ünder (32.), Tosun (52., 11-esből), illetve Cserisev (11.), Kuzjajev (57.)
kiállítva: Szemjonov (24., Oroszország)

 

A csoport állása:
1. Oroszország 8 pont (9-7)
2. Magyarország 8 (5-4)
3. Törökország 6
4. Szerbia 3

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerbek elleni iksz után még csoportelső is lehet a magyar válogatott

1-1-es döntetlent játszott a magyar válogatott Szerbiával a Nemzetek Ligája B osztályának 5. fordulójában. Radonjic ügyes góljával vezettek a szerbek, majd Nikolics pazar passza után Kalmár egyenlített. A második félidő már csendesebb volt, de a végén mindkét csapat nyerhetett volna. A magyar csapatnak így 8 pontja van, és akár még fel is juthat az A osztályba, ha nyer szerdán a törökök ellen.

Itt a vége

1-1, nem volt rossz meccs ez a magyar csapattól.

Nyomnak a szerbek

Vagy 20 másodpercig voltak a 16-oson belül, végül Gacinovic lövése Botkáról pattant fölé.

Dibusz!!!

Jovic ziccerét hárította bravúrral a magyar kapus.

Lesz újra nagy hajrá?

Izland ellen a 88. és a 90+2. percben szereztük a gólokat. Itt most lehet, hogy egy gól is elég lenne a győzelemhez.

Jajj, az a beadás

Könyves tört be a 16-oson belülre, de elég gyámoltalanul adott be, így a szerbek kontrázhattak. Pedig egy jó passzal ziccerünk lett volna.

Majdnem 2-1 oda

Jovic szépen fordult be védője mellett, de egy arasznyival elvétette a jobb alsót.

Milyen menő kezdés lett volna

Gyurcsó ment el a bal oldalon, de a csel pillanatában rálépett a labdára, pedig ebből ígéretes helyzet lehetett volna. Aztán Könyves lövését fogta Dmitrovic.

Radonjic akciózott

Szépen húzott befelé a szerb gólszerző, a lövése is látványos volt, de végül elkerültek a kapunkat.

Eltotojáztuk

Kalmár vezette a labdát vagy 50 méteren keresztül, aztán Könyvesnek passzolt, aki viszont tétova volt, pedig ha határozottabb, ziccer lehetett volna.

De szép volt Holender szólója

A Honvéd színeiben NB I-es gólkirályi címet szerző Holender ment el a bal oldalon, egészen az alapvonalig jutott, de begurított labdája elakadt Dmitrovicban.

Jön a belgrádi hősünk

Könyves váltotta Nikolicsot, Sigér helyett pedig Nego érkezik, aki nagyon fontos gólt szerzett Izland ellen.

Jó volt a blokk

Radonjic fejese Kecskés lábáról pattant mellé, Dibusz nyúlt érte, de nem tudta megakadályozni, hogy szöglet legyen a vége. Szerencsére a szögletből nem lett helyzet.

Máshol is játszanak

Az olaszok a lengyelek (1-0), a belgák az angolok ellen (2-0) vezetnek, a dánok verik Izlandot (1-0), a csehek Izrael ellen kerültek előnybe (1-0), a görögök pedig jól kezdtek Moldova ellen (2-0).

Olvasói sztorik