Élő Magyar foci

Veretlen maradt a szerbek ellen a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

1-1-es döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Szerbiával a Nemzetek Ligája B osztályának utolsó előtti fordulójában.

Három novemberi mérkőzése közül a legfontosabbat már letudta a magyar labdarúgó-válogatott, amely óriási hajrával 2-1-re verte Izlandot, és ezzel kivívta a jogot, hogy ott legyen a részben hazai rendezésű Eb-n.

Drámai fordítással jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re
Gulácsi nagy hibája után sokáig vezetett Izland, de előbb a honosított Nego egyenlített, majd Szoboszlai nagy góljával összejött a fordítás is. Az Eb-n a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal leszünk egy csoportban.

A továbbjutás miatt feldobódva készülhetett a csapat a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccsre, ráadásul, mivel a törökök legyőzték az oroszokat, így egy győzelemmel a csoport élére ugorhatott volna a válogatott.

Amelyet ezúttal megbízott kapitányként Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossi után a segítője, az Izland ellen dirigáló Cosimo Inguscio is koronavírusos lett. A pótselejtezőn látott kezdőhöz képest hat helyen változott a magyar csapat, amely a svájci Luganóban légioskodó Kecskés Ákos személyében újoncot avatott.

A szerbek is pótselejtezőt vívtak csütörtökön, és nagyon csalódottak lehettek, mert odahaza kaptak ki büntetőkkel a skótoktól, akik 1998 után jutottak ki újra egy nagy tornára.

A magyar csapat, ahogy Izland ellen, úgy most is hamar hátrányba került, Radonjic futotta le Kecskést, majd Botkát is becsapta, és a jobb sarokba gurított.

A magyar válogatott a 25. perctől pörgött fel, Szoboszlai megpattanó szabadrúgását és veszélyes fejesét még megúszták a vendégek, de aztán Nikolics csodás passzát Kalmár értékesítette.

A második félidő jóval csendesebb volt, a csereként beálló Könyves révén ugyan többször is sikerült megbontani a szerb védelmet, de az utolsó passz egyik alkalommal sem sikerült. A szerbeknek Jovic révén volt a hajrában két lehetőségük, de ezek kimaradtak, így 1-1 lett a vége.

A szerbektől négy pontot vettünk el, és az utolsó forduló előtt az már biztos, hogy nem eshetünk ki, de még fel is juthatunk az A osztályba. Ehhez az kell, hogy több pontot szerezzünk szerdán, mint az oroszok.

Nemzetek Ligája, B osztály, 3. csoport, 5. forduló:

Magyarország – Szerbia 1-1 (1-1)
Puskás Aréna, zárt kapuk mögött
v.: Nyberg (svéd)
Magyarország: Dibusz – Kecskés, Botka, Lang – Bese (Schäfer, 78.), Nagy Á., Sigér (Nego, 58.), Kalmár, Holender (Hangya, 68.) – Szoboszlai (Gyurcsó, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.).
Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) — Tadic (Milinkovic-Savic, 79.), Jovic.
gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)
sárga lap: Sigér (51.), illetve Maksimovic (31.), Lukic (47.), Spahic (64.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Törökország – Oroszország 3-2 (2-1)
gól: Karaman (26.), Ünder (32.), Tosun (52., 11-esből), illetve Cserisev (11.), Kuzjajev (57.)
kiállítva: Szemjonov (24., Oroszország)

 

A csoport állása:
1. Oroszország 8 pont (9-7)
2. Magyarország 8 (5-4)
3. Törökország 6
4. Szerbia 3

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az első félidő második fele a miénk volt

Az elején nem igazán éreztük, hogyan tudnánk megbontani a szerb védekezését, Nikolics eléggé egyedül volt elől, aztán a 25. perctől kezdve felpörgött a csapat, és benne volt a levegőben, hogy egyenlítsünk, ami Kalmár révén sikerült is.

Túljátszották a szerbek

Tadic is lőhetett volna, aztán Jovic is, Radonjic végül megpróbálta, de őt Nagy Ádám zavarta, így végül elkerülte a kapunkat a kísérlet.

Mekkora passz volt!

Nikolics tökéletes ütemben tolta a labdát Kalmárnak. Jár a dicséret a magyar csapatkapitánynak!

Ott az egyenlítés!

Egy remek akció végén Kalmár kapott jó labdát, és a bal alsóba passzolt. 1-1!

Ez már helyzet volt

A sokadik magyar labdaszerzés után Nagy Ádám jobbról centerezett, de Szoboszlai fejesét Dmitrovic elcsípte.

10 centi hiányzott

Szoboszlai szabadrúgása a sorfalon megpattanva ment mellé. De nagyon kevés hiányzott.

Sárga oda, szabadrúgás nekünk

Maksimovic belevetődött Kalmár lövésébe, de a felemelt karjában akadt el a labda. Ő sárgát kapott, mi pedig jó helyről, 24-25 méterről lőhetünk szabadrúgást.

Lang maradt le a beadásról

Szoboszlai szabadrúgása ígéretesen érkezett a 16-oson belülre, de Lang egy gondolatnyival lemaradt, pedig nem volt a közelében védő.

A Marseille légiósa köszönt be

A 24 éves Radonjic harmadik idényét tölti a francia csapatnál, idén még nincs gólja, tavaly ötöt szerzett a bajnokságban.

Vezetnek a szerbek!

Radonjic egy lefejelt labda után lefutotta Kecskést, majd befűzte Botkát, aztán a jobb alsóba gurított. 0-1.

Két veszélytelen magyar lövés

Előbb Kecskés csúsztatása után Nikolics vágta a léc fölé, majd Sigér 25 méterről lőtt mellé. Legalább próbálkoztunk.

Sigér a lelátóra lőtte

Egy szöglet után kifejelt labda pattant a Fradi középpályása elé, aki dropból lőtt – felejthető módon.

Jovic nem érte el

Lazovic kapott jó labdát a jobb oldalon, a beadására Jovic mozdult, de hiába nyújtózkodott, nem érte el a passzt.

Ismerős a szerb kapuban

Marko Dmitrovic korábban szerepelt az Újpestben, jelenleg a spanyol élvonalbeli Eibarban véd. Neki kellene ma gólt, gólokat lőnie a magyar válogatottnak.

A szerbeknél is megbízott edző dirigál

Ljubisa Tumbakovic csak a lelátóról nézheti a meccset, mert a magyarok elleni belgrádi NL-meccsen csapata nem ért oda időben a stadionba! Őt Aleksandar Jankovic helyettesíti.

Hajrá!

Elkezdődött a meccs.

Olvasói sztorik