Magyar foci

Kifakadt az NB II-es focicsapat: Mikor megértőnek kéne lenni, a tisztelet hiánya kerül előtérbe

Az NB II-ben szereplő Békéscsaba labdarúgócsapata hétfőn hosszú írásban számolt be a klubnál kialakult helyzetről: a szakmai stábot és a játékoskeretet is elérte a koronavírus-járvány, miközben többen is sérültek.

Így jelenleg a 26 fős első csapatból mindössze hét focista bevethető.


„Sajnos a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása lehetetlen volt. Hiába a szigorú protokoll, hiába a folyamatos fertőtlenítés és óvintézkedések betartása, a sportzóna, többen már tüneteket produkáltak annak ellenére is, hogy tesztjeik negatívak voltak. A személyes kapcsolatokat minimálisra redukáltuk, az edzésmunka gyakorlatilag nullára redukálódott és minden beteget elkülönítettünk – ami annyit jelent, hogy sem a foglalkozásokat, sem a mérkőzéseket nem látogathatják – azaz otthonukban várják, hogy leteljen a tíznapos karantén. (…)

Ráadásul akinél letelt vagy letelik a tíznapos elzárás és természetesen tünetmentes, utána még két negatív tesztet kell produkálnia, valamint egy igen komoly orvosi vizsgálaton kell részt vennie, hogy visszakaphassa játékengedélyét.

Ettől azonban még nem dobható ismét a mély vízbe, hiszen a kihagyás magában hordozza a hirtelen terhelésből adódó sérülések lehetőségét” – olvasható a békéscsabai közleményben és azt is hozzáteszik, hogy egy ilyen kihagyás után a formába lendülés sem egy egyszerű feladat.

A legyőzött, fiatalokkal felálló kupaellenfél előtt tisztelgett a Diósgyőr edzője
A koronavírus alaposan kibabrált a Békéscsabával, de a lehetőséget kapó játékosok nagyot küzdöttek.

A megfertőződött játékosok közül többeknek is tüneteik vannak, de még egyiküknél sem fordult súlyosabbra a helyzet. A Békéscsaba az elmúlt bő egy hétben több meccsét is szeretett volna elhalasztani a kialakult körlmények miatt, azonban az NB II-ben a Szentlőrinc és a Haladás, a kupában a DVTK ellen sem sikerült. Ugyanezt kérvényezték a Budaörstől is, amellyel szerdán játszana a csapat, ott még egyelőre nem reagált az ellenfél. Az MLSZ szabályozásai szerint csak úgy lehet elhalasztani egy mérkőzést, ha ahhoz az ellenfél is hozzájárul. A három, már lejátszott mérkőzés mindegyikét simán elveszítette a Békéscsaba.

Az Újpest edzője: Ha valahol léteznie kéne sportszerűségnek, az a sport
A koronavírusos Predrag Rogan az ágyból sem tud kikelni, de őszintén elmondta a véleményét az MTK hozzáállásáról.

A közleményben van egy nagyon hasonló rész ahhoz, mint amit Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője nyilatkozott, miután kiderült, hogy az NB I-ben az MTK nem megy bele a mérkőzés halasztásába – utóbbi nyert is 4-0-ra –, azaz hogy kiveszett a sportszerűség a sportból.

„A koronavírusos idők sok változást hoztak és egyértelműen látszik, hogy az etikai elvek is változtak.

Most, amikor arra lenne szükség, hogy maximális megértéssel legyünk egymás iránt, az erő és fölény fitogtatása, a tisztelet hiánya került előtérbe.

A sport már nem ugyanaz, ami régen volt – az ellenfeleink hozzáállása azonban érthetetlen számunkra, hiszen abban biztosak lehetnek, hogy előbb-utóbb őket sem kerüli el a végzet. A kérdés csak az, hogy mikor és milyen mértékben? Ráadásul azzal, hogy nem egyeznek bele a találkozók későbbi időpontban történő lejátszásába, veszélybe sodorják saját játékosaikat, és akár az egész bajnokságot is” – olvasható a békéscsabai honlapon.

A csapat jelenleg hat győzelemmel, öt döntetlennel és három vereséggel a nyolcadik helyen áll.

Olvasói sztorik