Magyar foci

6 milliós büntetést kapott a Fradi az Újpest elleni meccs miatt

Az NB I-ben az FTC-Újpest, a másodosztályban a Nyíregyháza-Debrecen volt az előző forduló kiemelkedő meccse, és mivel mindkét rangadó felfokozott hangulatban zajlott, nem csoda, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága is foglalkozott a találkozókkal.

Járványügyi szempontból katasztrófa volt a nyíregyházi focirangadó
Az állomástól a stadionig rendőri felvezetéssel eljutó debreceni drukkereken ugyanúgy nem volt a maszk, mint a nyíregyházi stadionban megjelenő közönség nagy részén.

Nos, a Fegyelmi Bizottságban csöröghet majd a kassza, mert a Fradinak például 6 millió forintot kell befizetnie.

Az indoklásban az áll, a szurkolók megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket használtak, valamint jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vetettek be, a Fradi pedig házigazdaként megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat.

Az Újpestnek is fizetnie kell, de a megbotránkoztató rigmusok miatt kiszabott 200 ezres tétel azért elenyészőnek tűnik a 6 millióhoz képest.

A Nyíregyháza és a Debrecen is a szurkolói rigmusok, valamint a pirotechnika miatt bűnhődik, a szabolcsiak 1,1 milliós büntetést kaptak, a Lokinak pedig 1 milliót kell befizetnie. De még az NB III-ban is van olyan klub, amelynek a zsebébe kell nyúlnia, a Majos-Vác meccsen a vendégeket elkísérő drukkerek tartották pirotechnikai bemutatót, ami 1 millióba fáj a Vácnak.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik