Magyar foci

A legyőzött, fiatalokkal felálló kupaellenfél előtt tisztelgett a Diósgyőr edzője

A Diósgyőri VTK 3-0-ra nyert a másodosztályú Békéscsaba vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójának csütörtöki játéknapján, ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A diósgyőriek a gól nélküli első félidő után a második játékrész elején megszerezték a vezetést, a jelentős számú koronavírus-fertőzés miatt javarészt utánpótláskorú futballistákkal felálló Békéscsaba pedig – bár tisztesen helyt állt – nem tudta tartani a lépést élvonalbeli riválisával.

A Diósgyőrben a portugál Rui Pedro duplázott, a harmadik gólt pedig a grúz Giorgi Omarasvili szerezte. A meccs után mindkét edző a dicséretesen küzdő békéscsabai fiatalokat dicsérte.

Óriási dolog, amit véghezvittek a srácok a meccsen. Fantasztikusak voltak, le a kalappal előttük. Ennek a meccsnek lesz még következménye, sokan közelebb kerülhetnek az első csapathoz. A fiataljaink megoldották, amit kértünk tőlük. Önbizalommal játszottak, amit tudtak, azt megmutatták

– értékelt a hazaiak edzője, a korábbi válogatott támadó, Tököli Attila.

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a békéscsabai fiatalok játékához, mert nagyon jól küzdöttek, harcoltak, és élőfalat húztak a kapujuk elé! Külön kiemelném Krnács Richárdot, aki szenzációsan védett. Ma a továbbjutás volt a lényeg. Nehéz 7-8 ellenféllel szemben a tizenhatoson belül helyzeteket kialakítanunk” – mondta Feczkó Tamás, a Diósgyőr mestere.

A Magyar Kupa 7. fordulójából az eddig pályára lépett mind a 11 NB I-es együttes továbbjutott, igaz, a Paks csak hosszabbítás után gyűrte le a másodosztályú Nyíregyházát. A Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Ferencváros pedig november 14-én játszik a Bicske otthonában.

Magyar Kupa, 7. forduló (a 32 közé jutásért), az élvonalbeli csapatok mérkőzései:

Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) – Paksi FC 1-2 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után

Kiemelt kép: Dvtk.hu