Magyar foci

Az Újpest edzője: Ha valahol léteznie kéne sportszerűségnek, az a sport

Érdekes a felvezetése a vasárnapi Újpest-MTK bajnokinak: a liláknál a csapaton végigsöprő koronavírus miatt nincs egy kezdőcsapatnyi bevethető játékos a felnőtt keretben, ennek ellenére játszaniuk kell, mivel az MTK nem ment bele a halasztásba.

Döntését az MTK azzal indokolta, hogy bár náluk is rengeteg a hiányzó, úgy érzik, nem járnak jól azzal, ha másik időpontba kerülne a meccs.

Nincs egy kezdőnyi játékosa az Újpestnek, de az MTK nem ment bele a halasztásba
A vasárnapi meccsen így az ifjúsági csapat játékosainak kell kisegíteniük a felnőttet.

Az újpestieknél az edző, a szerb Predrag Rogan is elkapta a vírust, és azt nyilatkozta, az összes tünet jelentkezett nála, az ágyból is képtelen felkelni.

“Ha valahol igazán léteznie kéne a sportszerűségnek az élet bármely területén, az a sportban kellene, hogy legyen. A koronavírusos idők sok változást hoztak, és egyértelműen látszik, sajnos, hogy az etikai elvek is változnak. Most, amikor arra lenne szükség, hogy maximális megértéssel legyünk egymás iránt, amivel szembesülünk, nevezzük bárminek is, az erő és fölény fitogtatása, a tisztelet hiánya. (…)

Sajnos teljesen érthetetlenek számomra az MLSZ előírásai, de nem dolgom ezt megérteni, a szabály az szabály. Az ellenfelünk hozzáállása, aki nem hajlandó elhalasztani a mérkőzést, szintén kicsit érthetetlen. Azzal, hogy nem egyeznek bele a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába, veszélybe sodorják a saját játékosaikat, és akár az egész bajnokságot is

– magyarázta Rogan.

A forduló előtt az Újpest 10 pontjával a hatodik, az MTK 9 pontjával a nyolcadik volt az NB I-es tabellán.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás