Élő Magyar foci

Kétgólos hátrányból jött vissza, pontot szerzett a Fradi a BL-ben

Az első félidőben két gólt kapott a Ferencváros a Dinamo Kijev elleni, hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, azonban a második félidőben Tokmac Nguen és Franck Boli is betalált, így a magyar bajnok pontot tudott menteni. A G csoport másik mérkőzésén a Barcelona Torinóban győzte le 2-0-ra a Juventust.

Mindkét csapat úgy állt hozzá a mérkőzéshez, hogy a másik ellen lehet valós esélye a pontszerzésre. Ennek szellemében Szerhij Rebrov is kiadta a parancsot: csapatának rá kell erőltetnie akaratát az ellenfélre. Az ukrán edző korábban játszott a Dinamóban és vezetőedzője is volt a kijevi klubnak, így számára egészen különleges volt ez az összecsapás, és a tőle megszokotthoz képest mintha jobban bele is élte volna magát a mérkőzésbe.

A Dinamo az első félidőben magabiztosan kezdett, és ugyan a Fradié volt az első helyzet, Dibusznak kellett az első igazán fontost védést bemutatnia a 19. percben. Nem sokkal később előnybe került a Dinamo: Haratin vetődött bele egy lövésbe, a labda pedig a testéről a kezére pattant, a szlovák játékvezető, Ivan Kruzliak pedig tizenegyest ítélt, amit Cigankov értékesített.

A bekapott gól kicsit megfogta a Ferencvárost. Mire kezdte volna magát összeszedni a házigazda, a Kijev újabb gólt szerzett, Lovrencsics rúgta rá De Penára a labdát, ami aztán a kapuba pattant – ha nem ér labdába a ferencvárosi csapatkapitány, alighanem akkor is gól a támadás vége, olyan üresen érkezett a hosszú oldalon a vendégek játékosa.

Ezután volt egy hullámvölgy a Fradi játékában, de mint oly sokszor, ismét jött Tokmac, aki góllal húzta ki csapatát a kátyúból. Az 59. percben Zubkov játszotta meg a támadót, aki ballal átvette a labdát, jobbal pedig a kapufa segítségével a kapuba lőtt.

Rebrov ezután elkezdte frissíteni a csapatot és Szidorcsuk második sárga lappal való kiállítása után két csereember, Laidouni és Boli hozták össze az egyenlítő gólt a 90. percben, előbbi rossz lövése után utóbbi talált be egy szabadrúgást követően. Bár Zubkov révén még volt egy kísérlete a győzelem megszerzésére az FTC-nek, maradt a 2-2.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában, amely a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezt megelőzően 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.

A Ferencváros és a Dinamo Kijevnem is ez volt az első pontja a csoportkörben. A négyest a Barcelona vezeti, amely 2-0-ra nyerni tudott Torinóban, a Juventus ellen. Jövő szerdán a Juve érkezik Budapestre, azt a meccset már a Puskás Arénában rendezik.

Torinóban nyert a Barca, a United öt gólt lőtt lőtt Gulácsinak
A Juventusnál most nagyon utálhatják a videobírót.

Bajnokok Ligája, 2. forduló, G csoport

Groupama Aréna, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)

 

Ferencváros – Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (0-2)

 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Somalia, Sigér (Mak, 73.), Haratin (Laidouni, 65.) – Zubkov, Isael (Boli, 73.), Nguen

Dinamo Kijev: Bojko – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Karavajev – Bujalszkij (Garmas, 81.), Szidorcsuk, Saparenko (Baluta, 89.) – Cigankov (Rodrigues, 93.), Szuprijaha (Verbic, 89.), De Pena

 

gólszerzők: Nguen (59.), Boli (90.), illetve Cigankov (28., 11-esből), De Pena (41.)

sárga lap: Somália (12.), Heister (21.), Haratin (27.), Laidouni (71.), Nguen (72.), illetve Szidorcsuk (52., 86.), Bujalszkij (76.)

piros lap: Szidorcsuk (86.)

 

Az állás:
1. FC Barcelona   2   2  –  –  7-1  6 pont
2. Juventus       2   1  –  1  2-2  3
3. Dinamo Kijev   2   –  1  1  2-4  1
4. Ferencváros    2   –  1  1  3-7  1

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Somália sárgul be

Hátulról rúgta fel az ukránok játékosát és hiába mutogatta, hogy ez volt az első rossz megmozdulása, nem tudta meggyőzni a játékvezetőt.

A Fradié az első kapuralövés

Isael volt az elkövető. Egy bedobás után kevergetett a Ferencváros a bal oldalon, Isaelt ugratta ki Tokmac és a brazil ígéretes helyzetből lőtt, de pont a kapus kezei közé.

Nincs könnyű helyzetben a Kijev

Játékosokat nem szeretnék kiemelni a Ferencvárosból, de azt látni kell, hogy nagyot nőtt a keret minősége. Sok pénzt fektettek be a klubba, minőségi játékosokat igazoltak. Ütőképes csapat. Ezzel szemben a Dinamo Kijev az utóbbi időkben nehéz utat járt be, anyagi gondok sújtották, sok játékost veszített. Ugyanakkor az akadémiánknak köszönhetően több fiatalt tudtunk adni az első csapatnak – nyilatkozta a meccs előtt Mircea Lucescu, a Dinamo trénere.

MTI/Kovács Tamás

Ha bérki azt hitte volna, könnyű meccs lesz

Azt a Dinamo lerángatta a földre az első percekben, ugyanis egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést és volt is már egy szép támadásuk, de a harmadik tizenhatoson belüli passzba már belelépett a ferencvárosi védelem.

Megy, megy, megy!

Mármint a meccs. A fehérben játszó Dinamo Kijev kezdte a meccset. Fekete-zöld mezben a Ferencváros.

Még csak egyszer találkozott a két csapat

A két csapat eddig csak egyszer találkozott egymással: a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1975-ös döntőjében a legendás Valerij Lobanovszkij által dirigált Dinamo 3-0-ra nyert. A kijeviek ezen kívül magyar csapattal még kétszer játszottak a nemzetközi kupában, 1989-ben az UEFA Kupa első fordulójában az MTK-t kettős győzelemmel búcsúztatták.

Rebrov nem engedi, hogy elragadják az érzelmei

Nyilván az érzelmeim szerepet játszanak, de profiként ez nem befolyásolja a munkámat. Nagyon szeretek olyan komoly csapatok ellen készülni, mint a Dinamo Kijev, azért dolgoztunk, hogy rangos mérkőzéseket játszhassunk. Nagyon örülök annak is, hogy a Dinamo Kijev is újra a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel

– mondta a Fradi vezetőedzője, aki játszott is a Dinamo Kijevben, aminek később az edzője is volt.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

„A saját játékunk kell, hogy érvényesüljön”

Szerhij Rebrov a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, mivel otthon játszik csapata, nekik kell majd dominálni.

„A Barcelona elleni mérkőzés előtt az újságírók megkérdezték tőlem, hogy mennyire kell alkalmazkodnunk a Barcelona játékához. Akkor azt válaszoltam, hogy 25 éve nem járt a Fradi a BL-ben, ezért valószínűleg jobban kell majd alkalmazkodni az ellenfélhez.

Szerdán is egy nagyon erős ellenféllel fogunk találkozni, ám itthon játszunk, úgy gondolom, hogy a saját játékunk kell, hogy domináljon és érvényesüljön

– nyilatkozta, és ennek szellemében az alábbi kezdőt küldi majd a pályára.

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Heister – Somalia, Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Nguen.

A Dinamo Kijev összeállításába a sérülések mellett a koronavírus is beleszólt, két alapember is megbetegedett, így ők nem utaztak Budapestre. Így kezdenek az ukránok: Bojko – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Karavajev – Bujalszkij, Szidorcsuk, Saparenko – Cigankov, Szuprijaha, De Pena.

Olvasói sztorik