Magyar foci bajnokok ligája

A Fradi utolsó hazai BL-meccse egy hatgólos thriller volt

1995. november 22-én játszotta utolsó hazai mérkőzését a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, azon a találkozón a svájci Grasshoppers volt az ellenfél.

Mivel a két csapat első meccsét, ami egyben a Fradi első BL-főtáblás mérkőzése volt, a kétgólos Vincze Ottó vezérletével 3-0-ra nyerte a magyar klub, a szurkolók azt várták, hogy itthon is sikerül begyűjteni a három pontot.

Novák Dezső a Hajdu – Hrutka – Szűcs, Kuznyecov, Keller – Nyilas, Albert, Lisztes, Kecskés – Kuntics, Kopunovics összeállítású kezdőt küldte a pályára, és a 20. percben tombolt az Üllői út népe, amikor Albert Flórián fejesével vezetést szerzett a Fradi.

A svájciak gyorsan egyenlítettek Subiat révén, de aztán a négyperces őrületből a Fradi jött ki jobban, mert Lisztes Krisztián lövése a vendégek kapujában kötött ki.

A félidőben így 2-1-re vezetett az FTC, de Comisetti fejesével újra egyenlített a Grasshoppers, majd Ali Ibrahim már őket tolta közelebb a győzelemhez. A Fradi végül büntetőből harcolta ki a 3-3-as döntetlent, Nyilas Elek volt a csapat utolsó BL-gólszerzője – egészen a mostani sorozat Barca elleni nyitómeccséig, amikor Ihor Haratin szintén tizenegyesből volt eredményes.

„A csapatnak a három fejesgólt el kellett volna kerülnie, de amúgy sem éltünk a jeges talajon, amihez a Grasshoppers sokkal jobban alkalmazkodott. A második félidőben szinte még fel sem mentünk a pályára, máris egyenlítettek a svájciak, kissé kapkodóan, idegesen, figyelmetlenül játszottunk, ennek köszönhető, hogy a három rúgott gól ellenére sem tudtunk nyerni” – nyilatkozta Novák Dezső.

A Nemzeti Sport tudósításában szomorú döntetlent emlegetett, megjegyezve, most nem a sokkal erősebb Ajax vagy a Real Madrid, hanem az egyszer 3-0-ra már legyőzött Grasshoppers volt az ellenfél.

A szerdai, Dinamo Kijev elleni meccs tehát 25 év után az első hazai fellépése lesz a Fradinak. A találkozó 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti, a Rangadón pedig online tudósításban számolunk be a legfontosabb történtekről.

Kiemelt kép: Tempofradi.hu

Olvasói sztorik