Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nincs még egy csapat a BL-ben, amely góljaiból olyan sokat büntetőből szerez, mint az FTC

A Ferencváros 25 év után tért vissza kedd este a Bajnokok Ligájában és bár jól kezdett a Barcelona vendégeként, végül 5-1-re kikapott.

Barca-Fradi: miért kell örülni egy 5-1-es, tükörsima vereségnek?
Ha csak a végeredményt látja az ember, azt gondolhatja a Barcelona szétfocizta a Ferencvárost. Pedig nem ez a helyzet, bár az is igaz, hogy az utolsó tíz perccel joggal volt elégedetlen a vezetőedző, Szerhij Rebrov. Elemzés.

A találkozóról a BBC is közölt egy beszámolót és mivel a Fradi gólja büntetőből esett, érdekes statisztikára lelt. A magyar bajnok története során tíz gólt lőtt a BL-ben, ebből három esett tizenegyesből.

Az FTC találatainak 30 százaléka tehát büntetőből esett, ilyen magas számot pedig nem ért el még egy klub sem a sorozatban, azok közül az egyesületek közül, amelyek legalább tíz gólt szereztek.

Ezen kívül azonban nem túl kegyegtető a Fradi BL-mérlege, a legelső Grasshoppers elleni csoportkörös meccs óta nyeretlen a csapat négy vereséggel és két döntetlennel, ráadásul 24 gólt kapott, vagyis átlagosan meccsenként négyet. A Barca és a Juve ellen nehéz lesz javítani a mérlegen.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik