Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két tizenegyest is lőhetett a Chelsea, szokatlan hőse volt a PSG-nek

A papírformának megfelelően idegenben tudott nyerni a Chelsea és a Paris Saint-Germain is a Bajnokok Ligája második csoportkörének szerdai, kora esti találkozóin.

Az angolok már 14 perc alatt vezetést szerezhettek volna a Krasznodar ellen, miután a játékvezető tizenegyest ítélt, azonban Jorginho a szokásos szökellős lövésével a jobb kapufát találta el. A labda előbb Matvey Safonov fenekére, onnan pedig kifelé pattant.

Később aztán főszereplővé vált az oroszok 21 éves kapusa, mert Callum Hudson-Odoi lövésénél labdába tudott ugyan érni, de csak bevédte a kapuba a labdát, így aztán csak vezetést szerzett a Chelsea.

Térfélcsere után sokáig nem esett újabb gól, de Frank Lampard hármas cseréje adott egy lökést a Chelsea-nek és öt perccel később újabb büntetőhöz jutottak a vendégek. Mivel Jorginho már nem volt a pályán, ezúttal Timo Werner állt a labda mögé és pokoli erővel bombázott a kapu közepébe.

Ez érezhetően megfogta az oroszokot, miközben a Chelsea játékosainak megnőtt az önbizalma, így hamar jött a következő találat is, Hakim Zijes kapott pompás passzt Wernertől, amit a bal alsóba lőtt higgadtan.

Végül igazi kiütés lett a meccsből, a csereként beálló Tammy Abraham hozta játékba a szintén csereként remeklő Christian Pulisicet, aki a kapus lábai között talált be. Így alakult ki a 4-0-s végeredmény, ami nem tükrözi az egész meccs képét, de a Krasznodar összeomlását annál inkább.

A tavalyi döntős Paris Saint-Germainnek is meg kellett küzdenie a sikerért a török Basaksehir vendégeként. A hazai csapat egészen a 64. percig kitartott, ekkor azonban nem osztották el jól a védők a franciák támadóit, Moise Kean pedig teljesen egyedül maradt és okosan a kapu bal oldalába fejelt.

Negyedórával később Kean újra betalált, ezúttal egy jobb szélről némi szerencsével megérkező labdát lőtt fordulásból a kapus mellett a hálóba.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E csoport

Krasznodar-Chelsea 0-4 (0-1)
Gólszerző: Hudson-Odoi (37.), Werner (75.), Zijes (80.), Pulisic (90.)

H csoport

Basaksehir-PSG 0-2 (0-0)
Gólszerző: Kean (64., 79.)

Kiemelt kép: Tolga Bozoglu – Pool/Getty Images

Olvasói sztorik