Magyar foci

Bolgár sajtó a magyar meccsről: Eljött a nap! Hősök, csatára fel!

Szerda este 20.45-kor Szófiában lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, amely Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgária vendégeként próbálja kiharcolni a továbbjutást. A hazaiak szintén győzni akarnak, a sajtó kellőképpen meg is próbálja őket feltüzelni.

A helyi Blic nem kertel, „Eljött a nap! Hősök, csatára fel” címmel buzdít a nagy csata előtt.

Mély szakadékból kapaszkodna vissza a magyarok Eb-pótselejtezős ellenfele
Georgi Dermendzsiev hisz a játékosaiban, pedig a legutóbbi 16 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak.

A lap szerint legalább öt helyen változik majd a kezdő csapat a legutóbbi, írek elleni hazai mérkőzéshez képest. Plamen Iliev (Ludogorec) visszatér a kapuba, klubtársa, a Wales ellen debütált jobbhátvéd, Cicinho otthon is bemutatkozhat. Visszatér a védelembe Vaszil Bozsikov (Slovan Bratislava) és Georgi Terziev (Ludogorec), míg a középpályán Krisztijan Malinov (OH Leuven) lehet a megoldás.

A Trud.bg szerint lesz újoncavatás is, hétfőn kiemelték az utánpótlás-válogatottból a Ludogorec 20 éves, kanadai születésű középpályását, Dominik Jankovot, ő bekerülhet a kezdőbe.

Ugyanez a lap „Amíg tudunk, hiszünk!” címmel lelkesít, felidézve a 17 évvel ezelőtti, Bulgária elleni hazai 2-2-es döntetlent, amellyel gyakorlatilag sikerült kivívni a 2004-es Európa-bajnoki szereplést.

Az Eb óta eltelt 16 hosszú év, ez idő alatt Belgium nemcsak felzárkózott, de jelenleg a FIFA-világranglista első helyén áll, Bulgária pedig mindössze a 60. pozíciót foglalja el.

„Georgi Dermendzsiev irányítása alatt öt meccsen maximum egy találatot engedélyeztünk meccsenként – csak Csehország ellen nem kaptunk. Tény, hogy nem tudunk sok gólt szerezni, hiányzik az igazi támadó. Ezért este aligha lesz gólbemutató. Valószínűbb, hogy mindkét csapat a középpályára koncentrál és várja az esélyt” – olvasható.

A Dnes cikkének címe a kapitányt idézi:

Dermendzsiev: A magyarok elleni mérkőzés a legfontosabb a nemzet számára

A szakember úgy véli, hogy csapata rendelkezik azonnal a tulajdonságokkal, amely szükséges ahhoz, hogy legyőzze Magyarországot.

„Úgy gondolom, hogy ez pályafutásom legfontosabb meccse, de ugyanolyan fontos a nemzetnek is. Hogy a fiatalabb generáció lássa, milyen érzés az Európa-bajnokságon játszani.

Mindent megteszünk, optimisták vagyunk

– mondta.

Kiemelt fotó: bfunion.bg

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!