Magyar foci

Marco Rossi: Mindenki tisztában van vele, Szoboszlai mennyit jelent, ám vannak más játékosaink is

Marco Rossi szerint ötven-ötven százalék eséllyel kezdenek a csapatok csütörtökön a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn. A csapat az elutazás előtt utolsó edzését tartotta szerda délelőtt az Illovszky Rudolf Stadionban, azt követte a sajtótájékoztató, melyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta,

ha játékosai megfelelő hozzáállással, a taktikai utasításokat maximálisan betartva lépnek pályára, akkor nőhet az esélyük.

„Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve” – idézi az mlsz.hu Rossit.

A korábbi 92-szeres válogatott bolgár szerint nem a magyarok nyernek Szófiában
A korábbi szövetségi kapitány szerint a magyarok kikapnak a pótselejtezőn.

Elmondta, nem várt helyzetet idézett elő, hogy Szoboszlai Dominikot a Red Bull Salzburg nem engedte el a nemzeti csapatba, mert a klubnál több játékos is megfertőződött a koronavírussal.

Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyit jelent a válogatottnak, ám vannak más játékosaink is, akik hasonló technikai képességekkel rendelkeznek. Megfelelő motivációval, hozzáállással reményeim szerint kompenzálni tudjuk a kieső játékosok okozta problémákat.

Loic Nego kapcsán megjegyezte, ugyan csak két edzésen vett részt eddig a válogatottal, nem kizárt, hogy már csütörtökön, Szófiában debütálhat a csapatban.

A Nemzeti Sport cikke szerint szóba került a Ferencváros Bajnokok Ligájába jutása is, nemcsak a sajtótájékoztatón, hanem a magyar öltözőben is. „Nagyon örülünk annak, hogy bejutottak a BL-csoportkörbe, hiszen ez óriási siker a magyar futballnak is. A válogatottal is olyan sikert akarunk elérni, mint az FTC – szeretnénk kijutni Európába!” – mondta ezzel kapcsolatban a kapitány.

Ha mi bánkódunk Szoboszlai miatt, mit szóljanak a bolgárok?
Nem csak a magyar csapatot hátráltatja a koronavírus-járvány, hanem ellenfelünket is.

Sallai Roland egyetértett azzal, hogy Szoboszlai hiánya nagy érvágás a csapatnak, de véleménye szerint is meg lehet majd oldani a helyettesítését. A Freiburg légiósa megjegyezte, felkészültek a bolgár csapatból.

Ő harcias ellenfélre számít és úgy gondolja, ezen a téren is fel kell majd venniük a kesztyűt. Ha ez így lesz – folytatta –, az egyéni kvalitások dönthetik el az összecsapást, remélhetőleg a magyarok javára.

Sallai Roland szerint kicsit rossz, hogy a magyar szurkolók nem lesznek ott a lelátón, azonban ha nyernek, akkor a mindent eldöntő mérkőzésen már a drukkerek előtt játszhatnak hazai pályán az izlandi vagy a román válogatott ellen. A támadó szerint Bulgáriában célfutballt kell játszaniuk, egyszerűn nyerniük kell.

A csütörtöki találkozó 20.45 órakor kezdődik, a lengyel Szymon Marciniak lesz a játékvezető.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik