Nemzetközi foci

A korábbi 92-szeres válogatott bolgár szerint nem a magyarok nyernek Szófiában

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Szófiában lép pályára az Európa-bajnoki pótselejtezőben. A győztes az Izland-Románia meccs nyertesével meccselhet majd az Eb-részvételért.

Ha mi bánkódunk Szoboszlai miatt, mit szóljanak a bolgárok?
Nem csak a magyar csapatot hátráltatja a koronavírus-járvány, hanem ellenfelünket is.

Kraszimir Balakov, a korábbi 92-szeres bolgár válogatott futballista ennek apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, méghozzá igazán határozottan.

Ott a helyem, rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, nem hiányozhatok a lelátóról. A helyszínen szorítok a játékosoknak, akikkel nem is olyan régen még együtt dolgoztam. Ezt a párharcot a bolgár válogatott nyeri meg, mi lépünk tovább a csütörtöki Eb-pótselejtezőn

– idézi a sportnapilap a bolgárok ikonját.

Balakov jól ismeri a csapatot, hiszen nem is olyan rég még ő volt a szövetségi kapitány, amíg az Anglia ellen 6-0-ra elveszített Eb-selejtező rasszista rigmusok miatt botrányba nem fulladt. A bolgár szakember erről azt mondta, erkölcsi felelősséget érzett a történtekben, ezért felmondott.

Jól ismerem a csapatot, remek, hatékony játékkal képes kirukkolni, de ugyanolyan váratlanul tud rosszul is teljesíteni. Biztosra veszem viszont, hogy a magyarok elleni mérkőzésen a szebbik arcát mutatja a társaság. A nagy tét ugyanis nem nyomasztólag, hanem serkentőleg hat rá. Hazai pályán irányítanunk kell, uralni a meccset. Tudom, nem lesz könnyű, mert a magyar együttest technikás labdarúgók alkotják

– mondta Balakov.

A szakember szerint a szükséges megújulást elkezdte a bolgár foci, amiért a CSZKA 1948 edzőjeként tesz aktívan. Többek között ennek köszönhető, hogy hazai pályán esélyesnek tartja hazája csapatát a magyarok ellen.

A Bulgária-Magyarország mérkőzés csütörtökön 20:45-kor kezdődik.

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP

Olvasói sztorik