Nemzetközi foci sport

A korábbi 92-szeres válogatott bolgár szerint nem a magyarok nyernek Szófiában

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Szófiában lép pályára az Európa-bajnoki pótselejtezőben. A győztes az Izland-Románia meccs nyertesével meccselhet majd az Eb-részvételért.

Ha mi bánkódunk Szoboszlai miatt, mit szóljanak a bolgárok?
Nem csak a magyar csapatot hátráltatja a koronavírus-járvány, hanem ellenfelünket is.

Kraszimir Balakov, a korábbi 92-szeres bolgár válogatott futballista ennek apropóján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, méghozzá igazán határozottan.

Ott a helyem, rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, nem hiányozhatok a lelátóról. A helyszínen szorítok a játékosoknak, akikkel nem is olyan régen még együtt dolgoztam. Ezt a párharcot a bolgár válogatott nyeri meg, mi lépünk tovább a csütörtöki Eb-pótselejtezőn

– idézi a sportnapilap a bolgárok ikonját.

Balakov jól ismeri a csapatot, hiszen nem is olyan rég még ő volt a szövetségi kapitány, amíg az Anglia ellen 6-0-ra elveszített Eb-selejtező rasszista rigmusok miatt botrányba nem fulladt. A bolgár szakember erről azt mondta, erkölcsi felelősséget érzett a történtekben, ezért felmondott.

Jól ismerem a csapatot, remek, hatékony játékkal képes kirukkolni, de ugyanolyan váratlanul tud rosszul is teljesíteni. Biztosra veszem viszont, hogy a magyarok elleni mérkőzésen a szebbik arcát mutatja a társaság. A nagy tét ugyanis nem nyomasztólag, hanem serkentőleg hat rá. Hazai pályán irányítanunk kell, uralni a meccset. Tudom, nem lesz könnyű, mert a magyar együttest technikás labdarúgók alkotják

– mondta Balakov.

A szakember szerint a szükséges megújulást elkezdte a bolgár foci, amiért a CSZKA 1948 edzőjeként tesz aktívan. Többek között ennek köszönhető, hogy hazai pályán esélyesnek tartja hazája csapatát a magyarok ellen.

A Bulgária-Magyarország mérkőzés csütörtökön 20:45-kor kezdődik.

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!