Magyar foci

Dzsudzsák Balázs megtarthatta diplomata útlevelét

Májusban nagy visszhangja volt, amikor kiderült, hogy a magyar válogatott csapatkapitányaként Dzsudzsák Balázs diplomata-útlevelet kapott a könnyebb utazás érdekében. Ennek birtokában adó- és vízummentesen utazhat, vámvizsgálat nélkül, jogosult lehet a diplomata-rendszám használatára, és a nemzetközi jog alapján még saját hazájában is diplomáciai mentességet élvez.

Diplomata útlevele miatt érhetett véget előbb a karantén Dzsudzsák számára
Külföldről érkezett haza, de 12 nappal később már egy étterem teraszán kávézgatott.

Dzsudzsák azonban idők közben kikerült a nemzeti együttes keretéből és visszatért a másodosztályú Debrecenbe, ennek ellenére a Blikk beszámolója szerint megtarthatta diplomáciai útlevelét. Ezt az okmányt kizárólag diplomáciai küldetéshez lehet kiadni az utazás időtartamára, ezért érdekes kérdés, hogy miért van még a DVSC játékosának ilyen útlevel. A Blikk a kérdés megválaszolására a Külgazdasági- és Külügyminisztérium sajtóosztályához fordult.

Dzsudzsák Balázs 108-szoros magyar válogatott labdarúgó, aki csapatkapitányként sikerre vezette a magyar válogatottat a franciaországi Európa-bajnokságon, magyarok tömegeinek örömet szerezve ezzel. Bízunk benne, hogy formája visszanyerése után Dzsudzsák Balázs a klubjával és a válogatottal is sikereket ér majd el a jövőben

– érkezett a válasz.

Arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott mindenkori csapatkapitányainak is jár-e a diplomata útlevél, nem válaszolt a minisztérium.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik