Magyar foci

Diplomata útlevele miatt érhetett véget előbb a karantén Dzsudzsák számára

Dzsudzsák Balázs még május elején, állami segítséggel tért haza az Egyesült Arab Emirátusokból, ekkor pedig kiderült róla, hogy diplomata útlevele van, amit azzal indokoltak akkor, hogy azért, mert ő a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Bár ezután kötelező kéthetes hatósági karantén várt volna rá otthonában, 12 nappal később egy étterem teraszán készült róla fénykép, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg.

Az RTL szerette volna megtudni, hogy indított-e eljárást a rendőrség Dzsudzsákkal szemben járványügyi szabályszegés miatt, de azt a választ kapták, hogy konkrét személy esetében nem adhatnak tájékoztatást. Viszont felsorolták, kik mentesülnek a tizennégy napos karantén alól, ilyenek

  • az ingázók,
  • a mezőgazdasági munkavégzés céljából utazók,
  • a különös méltánylás alapján egyedi engedéllyel rendelkezők,
  • és a diplomáciai mentességet élvezők.

Azaz a diplomáciai mentesség vagy egyedi engedély miatt úszhatta meg a karantént Dzsudzsák Balázs, legalábbis a rendőrség levele erre enged következtetni.

Dzsudzsák Balázs a napokban focimeccsen is járt Szijjártó Péterrel, ami akkor még zárt kapus volt, ráadásul nem tartották be az egészségügyi előírásokat, egyikükön sem volt maszk. A külügyminiszter később elmondta, a Honvéd meghívására lehettek ott a Puskás Arénában a kupaelődöntőn.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik