Magyar foci

Bejött a paksi edző váratlan húzása, Diósgyőrben is nyert

Bognár György megnyerte második mérkőzését is a Paksi FC vezetőedzőjeként, miután csapata Diósgyőrben 2-1-re nyerni tudott.

KO-győzelemmel folytatta az edzőváltáson átesett Paks
Bognár György vezetésével sikerült megszerezni a szezonbeli első győzelmet.

Az első félidőben egyértelműen a vendégek domináltak, az agresszív letámadás meghozta az eredményét és Bognár meglepő húzása is ülni látszott, Böde Dániel sorra nyerte a fejpárbajokat a középpályán. Mivel Hahn János gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, a paksi vezetésre az első félidő hajrájáig várni kellett, ekkor Windecker József lőtt az üres kapuba Szabó János erősen középre lőtt passzából.

Térfélcsere után teljesen más DVTK lépett pályára, sokkal jobban működött a hazaiak játéka és Molnár Gábor korai egyenlítésének hála visszajöttek a meccsbe is. A diósgyőri támadó fantasztikus szabadrúgással egalizált a 49. percben.

Innentől aztán kiegyenlített volt a játék képe, mindkét csapat erőlködött, hogy győztes gólt találjon, ez végül a Paksnak jött össze a hajrában. Egy szögletnél elsuhant a labda a fejelni felugró játékosok fölött, Szakály Dénes pedig tökéletesen tette bele a lábfejét a már lefelé hulló ívelésbe.

Ezzel a Diósgyőr egymás után három bajnokit veszített el és 5 fordulót követően négy ponttal a tizenegyedik helyen áll.

Végeredmény – NB I, 6. forduló

Diósgyőr-Paks 1-2 (0-1)
Gólszerző: Molnár (49.) ill. Windecker (45.), Szakály (92.)

Mezőkövesd-Kisvárda 1-2 (0-2)
Gólszerző: Ene (90. – öngól) ill. Simovics (5.), Navratil (14.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik