Magyar foci

Dzsudzsák és Kleinheisler kimaradt, egy újonc viszont bekerült Rossi keretébe

Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három októberi mérkőzésre kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott keretét.

Kleinheisler: Nem vagyok százszázalékos állapotban
A válogatott keretből kimaradt játékos idén minden bajnokin szerepelt.

A szakember külön kiemelte, hogy számított volna Kleinheisler Lászlóra, azonban az Osijek középpályása személyes okok miatt nem csatlakozik a csapathoz. Ezt az okot a kapitány nem nevezte meg. Szalai Ádám kapcsán elmondta Rossi, hogy sűrűn egyeztetnek a mainzi keretből kitett csatárral, amíg edzésben marad, addig nem lesz baj az erőnléti állapotával.

Biztos vagyok benne, hogy a technikai adottságaival képes lesz segíteni a Debrecent. Tisztelem, a döntését, hogy úgy döntött, hazatér, ahogy tisztelem azokat az esetleges válogatott labdarúgókat, akik hasonlóan döntöttek, hogy az NB II-ben futballoznak. De azt is hozzá kell tenni, a magyar másodosztály nem olyan, mint egy angol vagy olasz másodosztály. Tisztelem Balázs múltját, a 108-szoros válogatottságát. Nagyon remélem, hogy lesz lehetőségem meghívni őt még a válogatottba, hogy megdöntheti Király Gábor rekordját. De megvannak a szabályok, amelyekhez tartom magam, s amelyek egyelőre nem teszik lehetővé, hogy behívjam”

– idézi a Nemzeti Sport a kapitány szavait.

A szeptemberi találkozókhoz hasonlóan a Kecskés Ákos, Babati Benjámin, Szőke Adrián hármas újra reménykedhet abban, hogy debütáljon a magyar válogatottban, míg a 31 éves Könyves Norbert életében először került be a keretbe. Rossinál szintén először kapott meghívót a Törökországba igazoló Varga Kevin, aki Georges Leekens kapitánysága alatt hat percig volt pályán Ausztrália ellen.

A magyarok előbb jövő csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbiában és Oroszországban lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Könyves Norbert (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Kiemelt kép: Norbert Farkas / 24.hu

Olvasói sztorik