Magyar foci sport

A román legendát fűzi Orbán Viktor, hogy legyen a Vidi edzője?

A román sajtó szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyesen kereste fel a román futball legendáját, Gheorghe Hagit, hogy legyen a MOL Fehérvár FC edzője.

Hagi hat évig volt a saját klubjának edzője, azonban nyáron felállt a szóban forgó FC Viitorul kispadjáról. Az utánpótlásra összpontosító klubnak egyébként jó a viszonya a Vidivel, a jelenlegi keretből Boban Nikolov és Lyes Houri is megfordult Hagi csapatában, mielőtt Székesfehérvárra igazolt volna. A Kárpátok Maradonájaként is emlegetett Hagi megjárta többek között a Real Madrid és az FC Barcelona csapatait is, nagyon szép pályafutása volt 1982 és 2001 között, Romániában igazi kultikus hős, ezért is a nagy felhajtás az ügyben.

Nincsenek rá jelzők, mit jelent Hagi a román szurkolóknak
A pályán a fia, a stadionban Gheorghe volt a sztár.

A Főtér.ro beszámolójában az olvasható, hogy a román sajtó szerint Magyarország miniszterelnöke előbb a székely csapatokat, Kolozsvárt és most már magát Hagit is elvenné a románoktól: a korábbi klasszisnak évente kétmillió eurót kínált Orbán a románok szerint.

A MOL Fehérvár FC nyáron nevezett ki új vezetőedzőt, Márton Gábor vezetésével két győzelem és két döntetlen a csapat mérlege az NB I-ben, míg az Európa Liga-selejtezőben csak tizenegyesekkel búcsúztatta a félamatőr Bohemians együttesét.

Kiemelt kép: Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!