Magyar foci

A román legendát fűzi Orbán Viktor, hogy legyen a Vidi edzője?

A román sajtó szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyesen kereste fel a román futball legendáját, Gheorghe Hagit, hogy legyen a MOL Fehérvár FC edzője.

Hagi hat évig volt a saját klubjának edzője, azonban nyáron felállt a szóban forgó FC Viitorul kispadjáról. Az utánpótlásra összpontosító klubnak egyébként jó a viszonya a Vidivel, a jelenlegi keretből Boban Nikolov és Lyes Houri is megfordult Hagi csapatában, mielőtt Székesfehérvárra igazolt volna. A Kárpátok Maradonájaként is emlegetett Hagi megjárta többek között a Real Madrid és az FC Barcelona csapatait is, nagyon szép pályafutása volt 1982 és 2001 között, Romániában igazi kultikus hős, ezért is a nagy felhajtás az ügyben.

Nincsenek rá jelzők, mit jelent Hagi a román szurkolóknak
A pályán a fia, a stadionban Gheorghe volt a sztár.

A Főtér.ro beszámolójában az olvasható, hogy a román sajtó szerint Magyarország miniszterelnöke előbb a székely csapatokat, Kolozsvárt és most már magát Hagit is elvenné a románoktól: a korábbi klasszisnak évente kétmillió eurót kínált Orbán a románok szerint.

A MOL Fehérvár FC nyáron nevezett ki új vezetőedzőt, Márton Gábor vezetésével két győzelem és két döntetlen a csapat mérlege az NB I-ben, míg az Európa Liga-selejtezőben csak tizenegyesekkel búcsúztatta a félamatőr Bohemians együttesét.

Kiemelt kép: Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik